comment 0

Blindcrossing er for pyser.


Jeg vet at det er vanskelig å tro, men det ser ut til at når jeg beveger meg rundt om i verden har jeg en hastighet som ligger litt over gjennomsnittet. Jeg syns alltid de som går foran meg går uendelig sakte, og med såpass mye viktige ting på plakaten har jeg ikke tid til å vente på dem. (Akvariefisken venter ikke på noen! Selv ikke den i plast som jeg har på badet.  Den har en liten magnet på så jeg kan få den til å svømme. Perfekt underholdning når man plutselig blir fanget på doen en stund.)

Siden jeg ofte går forbi folk på gaten har jeg oppdaget en ting; de aller fleste har ingen innsikt i selv de enkleste forbikjøringsreglene. Vel, de har det sikkert når det kjører bil – håper jeg i alle fall, men ikke når de går. For det ser ut til å være en underlig trend at akkurat når jeg begynner å komme opp på siden av vedkommende får den plutselig en eller annen idè om at jeg enten prøver å gå dem rett ned eller passere på innsiden der det enten er vegg eller rushtrafikk eller bajs – og så finter de til siden det de er god for. Akkurat der jeg går. Når jeg kjører bil og noen bestemmer seg for å kjøre forbi meg antar jeg bare at de er smarte nok til å passere på den siden de skal passere – og det går rimelig mye fortere enn en forbigåing. Så hvorfor klarer ikke fotgjengere å tenke det samme? Og om de er så usikre på hvorvidt jeg har tenkt å bare gå dem rett ned eller ikke, hva med å bruke to sekunder på en titt bak seg i stedet for å utføre en blindcross og gå enda mer i veien?

Eller.. er det et plott? En sammensvergelse fra en ekstremistisk gruppe som har tenkt å starte tredje verdenskrig litt sånn forsiktig ved å irritere så mange som mulig? Det er jo en underlig tilfeldighet at det finnes så mange som har de samme taktene.  Enten det, ellers så er det en evolusjonsfeil. Kanskje evolusjonen har fått personlighet og er blitt sinna, og prøver å avle fram trekk som er mest mulig skadelig for oss slik at vi til slutt tar knekken på oss selv?

Det er jo sannsynligvis ikke det. Men det er irriterende, og jeg syns det burde finnes et fotgjengersertifikat. Det kunne blant annet opplyse om at om man skal gå skikkelig sakte bør man gå inn til siden, ikke på en lang rekke som sperrer hele veien, at man ikke skal stoppe for å prate i toppen, bunnen eller midt i trapper (og rulletrapper) og at hver onsdag er Silly Walk-dag. Jeg burde styrt verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s