comment 0

What an excellent day for an exorsism.


Sambo forbannet for en tid siden alle lap-toper og sverget dyrt og hellig at neste gang han skulle gå til innkjøp av en elektronisk lekekamerat, skulle det være en stasjonær. Jeg for min del foretrekker å gå igjennom livet uten å lære noe som helst av hverken andre sine erfaringer eller mine egne. Den aller første julepresangen jeg kjøpte i år ble derfor en snasen liten laptop til meg selv. Den er hvit og fin og Samsung – og det var kjærlighet ved første blikk. Jeg var faktisk underholdt lenge før jeg startet den jeg, bare ved å lese sikkerhetsinstruksjonene.

Ikke bruk en skadd eller endret CD/diskett. Det er fare for skader på produktet eller personer. Bruk bare batteri som er godkjent av Samsung Electronics. Hvis du ikke gjør det, kan det føre til eksplosjon. Ikke putt fingrene i pc-kortsporet. Det er fare for skade eller elektrisk støt. Ikke plasser ansiktet i nærheten av den optiske diskstasjonen når den er i gang. Det er fare for skader på grunn av brå utmating.

Ikke for å virke naiv eller noe, men jeg tror ikke brå utmating kan føre til noe livstruende noensinne. Men for all del, det er best vi er på tå hev – det er tydeligvis ikke barnemat å sjekke facebook på en laptop. Nuvel, jeg og Sam kom godt overens med det samme – mest fordi han har en batteritid på mer enn ti minutter etter at man har plugget ham fra strømuttaket. Jeg og Windows 7 derimot… Ved morgenkaffen her forleden bestemte nemlig Windows seg for at NUH skulle det oppgraderes jah! Jeg holdt akkurat på å lese om prinsesse Märtha sin nye psykose på VG da nettvinduet ble lukket ned og skjerme ble svart. Så lyste den opp med en fin, blå bakgrunn mens den informerte om at Windows holdt på å oppgradere seg. Saaaakte. Og det gjør meg ganske grinete så tidlig på morningen – jeg trenger å lese nyhetene før jeg går ut med bikkjene i tilfelle verden har gått under og vi ikke fikk det med oss fordi vi sov.

Datamaskiner skal ikke gjøre noe på eget initiativ. De skal være snille små slaver som underholder når det trengs og gir inspirasjon til strålende eksamensoppgaver når det trengs – og ellers skal de tie stille og bråke så lite med viften sin som mulig. Tenk om jeg akkurat hadde skrevet ferdig eksamensoppgaven min! Og jada, man bør lagre hvert tredje sekund eller så, men det er mer på grunn av uforutsette hendelser som meteorer eller lynnedslag – ikke fordi laptopen selv får styre hva som skal skje når. Det kommer det ingenting godt ut av, det vet alle som har sett en film eller to om AI.

Med Ubuntu skal ondt fordrives. Her skal det formateres og det skal inn opensource, og det skal være Linux i alle bauger og kanter. Så kan resten av verden bare sitte der og fomle med virusprogrammene sine alt de bare vi

In a world without fences, who needs Gates and Windows?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s