comment 0

Det er ikke så ofte jeg tilbringer tid i dusjen med døren til stekeovnen.


Det har faktisk aldri skjedd før. Men da kan jeg krysse det også av på listen! Jeg vil ikke si at det var en spesielt besnærende opplevelse egentlig, mer en lettelse over at jeg kunne spyle litervis av varmt vann inn immellom glassplatene og at det faktisk gjorde susen.

«Hvorfor vil noen stå i dusjen med deler av stekeovnen?» tenker du kanskje for deg selv akkurat nå. Vel, det var ikke bare fordi jeg plutselig fant ut at DET ville vært skikkelig kult på en tirsdagskveld. Noen timer tidligere bestemte jeg meg nemlig for å bake. Nærmere bestemt ostekakebrownie. Høres ut som en strålende idè, gjør det ikke? Joa. Det så ut som om det skulle være en god idè også, helt til jeg skulle ta den ut av ovnen. Da jeg rørte på kakeformen beveget innholdet på seg, litt som en bolle gelè. Den oppvakte leser vil nå huske at det er kake jeg lager, ikke gelè – og da skal det ikke forekomme bølger  i den, i alle fall ikke om den er ferdig.. uh oh. Den var i alle fall ferdigstekt på toppen. Jeg bestemte meg for at jeg bare skulle ta den ut enn så lenge, for å undersøke fenomenet nærmere. Og derfra gikk det bare nedover. I det jeg tok i kakeformen glapp grytekluten unna, og jeg presset min stakkars lille tommel rett mot den glovarme kakeformen. Så hoppet jeg bakover mens jeg hylte – og dessverre slapp jeg bare ikke tak i formen. Damn my sorrry reflexes! Kakeformen tippet ut av ovnen og landet på døren med et plask, brownie og ostekake ble kastet ut og landet i en salig smørje nederst i ovnen og outover døren til ovnen.

Etter å ha kastet grytekluten i veggen i vilt sinne og gneldret litt til Sambo innså jeg at jeg faktisk ikke er tre år lenger. Og at her kunne det nok være greit å få en hjelpende hånd. Og at egentlig var det jo litt komisk. Men bare litt, og kanskje ikke akkurat nå. Og Sambo, klippen det stakkars frynsete lille sinnet mitt klamrer seg til i livets uvær, han kom. Og han hentet sleiver så vi kunne skrape smørja ut av ovnen. Jeg.. Jeg hentet en bolle vi kunne ha det i og to skjeer. Kjære alle foreldre som forteller barna deres at man får vondt i magen av å spise rå kake: Ta dere en bolle! Dere lyver, hele gjengen!

Nuvel. Etter en liten spisepause innså vi at vi hadde et lite problem. Kakesmørjen hadde rent inn imellom glassplatene i ovnsdøren, og det ville bli en riktig så kjip jobb å pirke den utav. I tillegg hadde det rent ned i skuffen under og det så rett og slett litt ut som om ovnen hadde bajset på seg. Sambo gikk til verks med kluter og skjeer og varmt vann, mens jeg gjorde research på nett. Jammen er det mange på internett som hater Ikea Whirlpool stekeovnen! Det var i grunnen ganske unyttig for meg å vite, det som derimot var nyttig var brukermanualen jeg fant. Den som sa at døren bare kunne hektes av.

Og slik endte jeg altså opp i dusjen med stekeovnsdøren min. Og siden jeg aldri blir klok av skade har jeg tenkt å gjøre et nytt forsøk på å lage den hersens kaken i dag – men da bør den oppføre seg pent altså. Ellers kommer jeg til å angre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s