comment 0

Jeg betaler lisens.


Hvert halvår kaster jeg rundt 1300 kroner i retning NRK sitt lisenskontor mens jeg håper at de blir mildt forkjølet hele gjengen. Ja. Det er greit. Jeg har en tv, jeg bruker den – jeg ser kanskje ikke så mye på NRK, men innimellom gjør jeg det. Og det er greit, jeg er ikke en superfattig student lenger (bare en semifattig en), jeg er kommet dit hvor jeg godt kan betale for tv’n min. Men det betyr ikke at lisensreglene ikke provoserer meg likevel! For det første så skulle det gått an å ha en tv uten kanaler for de som er mest opptatt av å spille på den. Og da også slippe å betale. Jeg vet om en del folk som gjør akkurat det, og jeg har hørt om en sak hvor vedkommende slapp å betale lisens. Etter å ha vært noen runder i retten. Jeg syns også at det burde finnes en studentlisens av noe slag. Kanskje en trygdelisens? Jeg ser for meg at det er to grupper som stiller ganske likt økonomisk sett.

I VG i dag kunne vi lese at lisenskostnaden har økt med 183 prosent siden 1987, mens den generelle prisveksten i Norge har vært på rundtom 80-etellerannet. (Jeg husker aldri tall lenger en tre sekunder. Kortere om noen vifter med noe som glitrer. Eller sjokolade. Mmh. Sjokolade. Hvor var jeg?) Hva er det for noen griske gribber er det vi har å gjøre med egentlig? Det er jo landeveisrøveri! Stjele godteri fra barn! Blind vold! (kan i alle fall resultere i det..) Det får meg til å undres over om det finnes noen som fortsatt eier en sjel på Stortinget i det hele tatt. Nuvel. Om det ikke var nok til provosere meg grenseløst fra før av ble siste spikeren hamret inn i kisten mot slutten av artikkelen, hvor reglene for hvem som skal betale lisens ble ramset opp. Og jeg siterer:

«Den som har studielån eller trygd regnes ikke som forsørget av andre og skal betale egen avgift selv om de bor hjemme.»

Vi mener vel ikke at om man er student/trygdet og bor hjemme hos foreldre som betaler lisens, så skal man betale en ekstralisens bare fordi? Når man får utbetalt 6000 kr i måneden? For samme fordømte tvboks som foreldrene allerede har betalt for? Jeg håper jeg misforstod. Men av en eller annen grunn tviler jeg på det. Og jeg merker at det koker i meg. Kanskje på grunn av kaffemangel, mest fordi jeg ser for meg at det sitter en eller annen onkel Skrue og bader i pengene til fattige folk et eller annet sted i NRK sitt lisenskontor.

Og til deg, min gode mann, vil jeg bare si en ting: Darn you! Darn you to heck!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s