comment 0

Dammit Jim, I’m a fan, not a miracle worker!


Det er langt imellom forfattere som virkelig griper meg. Det finnes mange bra bøker, ja, men det finnes også de som griper tak i deg, engasjerer deg og fortsatt får deg til å holde pusten elleve bøker ut i rekken. Nei, jeg snakker ikke om Robert Jordan. Wheel of Time leser jeg bare fordi det hadde vært så bortkastet å holde ut i tolv bøker og fortsatt ikke få med seg slutten. Jeg bryr meg egentlig fint lite om hvordan det ender, så lenge det bare har anstendighet til å ta slutt snart. Om så alle de tjue hovedpersonene sparker bøtta.

Jeg oppdaget egentlig aldri at jeg hadde lest elleve bøker av Jim Butchers Dresden Files. Kanskje fordi jeg aldri leste dem, jeg hørte dem alle på lydbok. Men likevel måtte jeg heve ett øyebryn (egentlig to, jeg klarer ikke å bevege på bare ett. Men jeg klarer å slikke meg på albuen.) da jeg leste at bok tolv var kommet.I elleve bøker har jeg bitt negler, holdt pusten, jublet og vært sint om hverandre, og aldri har engasjementet mitt svunnet hen. Bok elleve avsluttet på en måte som ga meg åndenød ved tanken på at jeg ikke hadde neste bok for hånden nå. Med en gang!

Og så hente jeg bok tolv, og den fikk meg nesten til å miste troen på menneskeheten. En ting er å engasjere meg, men denne boken tok tak i hjertet mitt. Og filleristet det. Eller for å si det med Marion Ravn: skapte atomic winter in my soul. Det gjorde vondt, Jim! Langt inn i ryggmargen gjorde det vondt! Hvorfor plager du en stakkars fan? Og så kom slutten, og jeg tenkte «YES! Hurra! A-hahaha!». Og så prosesserte jeg den i ti minutter, og siterte Reisen til julestjernen for meg selv: «men.. Det är ju inte alls bra!»

Og det er lenge til neste bok.. Spesielt for meg som må ha den i lydbok. Riktignok kan jeg lese, jeg leste jo bok tolv. Men da oppdaget jeg også at jeg ikke eier selvkontroll nok til ikke å hele tiden sniklese noen sider fram. Dessuten blir lydbøkene lest av James Marsters, han som spilte Spike i Buffy- den eneste hotte vampyren i verden. (Angel er for pyser.)

Nuvel. Skriv, Jim, SKRIV! Jeg orker ikke å leve med dette hengende over meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s