comments 4

Gjennomsnittlig.


Da jeg studerte realfag var jeg utfordrende å ha på kjemi-laben. Jeg satte alle fingrene mine fast i reagensrørholderen, vakuumfiltrerte pannen min og støtkokte kreftremkallende stoff utover hele avtrekksskapet fordi jeg fant ut at det var et greit tidspunkt å ta lunsj på. Min karriere på vernepleien derimot skulle bli anderledes. Den skulle bli helt.. middels. Jeg leverte inn det jeg ser på som en god eksamensoppgave, synes jeg selv. Jeg jobbet med den, finpusset på den, sang for den om kvelden og var skikkelig fornøyd med den. Det var opptil flere faguttrykk i den og to semikolon. (Semikolon er et sjeldent syn i dagen samfunn, og man bør virkelig sette pris på den når man først finner den!) Jeg likte oppgaven. Og så kom dagen for sensur, og jeg får.. en C? Au, høyskolen, au! Det var et slag i fjeset. Ikke et saftig knyttneveslag heller, et litt dvaskt bitchslap med knekk i håndleddet til og med! Det var ikke noe middels ved den oppgaven. Den var brilliant, og nei jeg er kanskje ikke objektiv, men objektivitet er for pyser. Men det er greit det. Om det er sånn det skal være, så game on. Jeg kan være middels jeg! Jeg kan være så middels at hele normen for middels må redefineres! Jeg kan være så gjennomsnittlig at det blir vanskeligere å finne meg i en folkemengde enn det er å finne Willy – selv om folkemengden består av bare meg.

 -Hvordan har du det i dag?
-Middels.

 -Hvordan likte du maten?
-mmh, sånn middels.

-Var det en god forelesning?
-Ja, den var jammen helt gjennomsnittlig!

-Er du bitter over at denne oppgaven fikk akkurat samme karakter som den forrige, som du brukte tre dager på å skrive og ikke gadd å korrekturlese?
Middels..

Heretter sikter jeg utelukkende mot tretoppene, stjernene er for strebere.

4 Comments

  1. Hehe, kjenner meg igjen her. Å være middels er kanskje vår tids selvsentrerte menneskers største utfordring. Ikke rart vi er så opptatt av superheltene. Det er i alle fall jeg. Kanskje man kan rendyrke det? Oh look, it’s Super Mediocre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s