comment 1

Jeg, en svindler?


Jeg sjekket akkurat mailen min og fant til min store forskrekkelse ut at AICPA vil kansellere regnskapsførerlisensen min, fordi jeg har vært med i en skattesvindelsak. Saywhatnow? Mailen lyder som følger:

«Valued AICPA member,

We have been notified of your alleged involvement in tax return infringement  for one of your employers. According to AICPA Bylaw Section 700 your Certified Public Accountant license can be revoked in case of the act of filing of a false or fraudulent tax return for your client or employer.

Please familiarize yourself with the complaint below and provide your feedback to it within 14 days. The failure to respond within this period will result in withdrawal of your Accountant status.»

Og så er det en link jeg kan følge til klagen, «complaint.doc». Jeg har bare et par små innvendinger. For det første har jeg ingen ansatte, noe som gjør det vanskelig for meg å hjelpe en ansatt med skattesvindel. Jeg har vurdert å få meg en personlig assistent fordi alle de kule barna har det, men så kom jeg på at det er penger jeg heller kunne brukt på sjokolade og øl, så jeg slo det fra meg. For det andre har jeg aldri vært medlem av AICPA fordi a)jeg er ikke amerikaner og b) jeg har ingen anelse om hva det er i det hele tatt. Jeg er litt i tvil om det eksisterer engang. For det tredje har jeg ingen lisens fra før av, og da er det litt vanskelig å trekke den tilbake igjen altså.

Jeg antar det er meningen at jeg skal få panikk, klikke på masse linker, bombandere dem med mail om at dette må være en feil og i prosessen installere masse gøye virus på min kjære, lille laptop.  Jeg beklager, men det kommer altså ikke til å skje. Jeg er kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen (jeg tror det er fordi jeg egentlig er en feilplassert gaffel), men her er det for mange ting som skurrer til og med for meg. Hvor ble det av de gode, gamle «Hei, jeg er advokat og du har tilfeldigvis det samme etternavnet til min avdøde, styrtrike kunde fra Afrika. Skal vi slå oss sammen og lure til oss pengene»-mailene? Jeg føler liksom at de i alle fall gjorde et forsøk på å være troverdige. Jeg hadde en stund som hobby å forfatte lange mailer tilbake til dem om hvor moralsk korrupte de var, men ga opp da jeg aldri fikk noe svar.

Nei, jeg tror nok at jeg bare tar sjansen på at jeg ikke får ha lisens som regnskapsfører i Uniten jeg. Det går helt greit for meg.

1 Comment so far

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s