comment 0

Ting som stinker.


Det skjer et eller annet med joggesko i min varetekt. Det er fryd og gammen en lang stund, men så kommer den. Lukten. Den kommer snikende, listende, og blir gradvis sterkere til jeg en dag står i gangen og lurer på hva i himmelens navn det er som har dødd der. Jeg vet ikke nøyaktig hva som skjer, kanskje er det mye skog og myr og sko som aldri rekker å bli helt tørre eller kanskje det bare er føttene mine som klarer å generere stanken helt av seg selv. Kanskje er det en kjemisk reaksjon mellom disse to. Men en ting er i alle fall sikkert; har lukten først kommet så har den kommet for å bli! Jeg har prøvd alt. Vaske skoene, fryse dem ned – jeg har til og med prøvd å hive bakepulver oppi, som jeg fikk anbefalt på en eller annen nettside. Sikkert kvinneguiden, de har svar på alt. Uansett, lukten ble kanskje svakere med bakepulver, men jeg gikk stadig vekk med bakepulver mellom tærne og det var noe irriterende i lengden. Og lukten kom snikende tilbake igjen etter ikke så lange tiden.

Nå begynner det altså igjen. Jeg fikk meg et par med Viking tursko for en stund siden, og de er fantastiske. Men her om dagen innså jeg plutselig at lukten hadde inntatt disse skoene også. Vanligvis pleier skoene å være så utgått på det tidspunktet at sålene er på vei av, men disse skoene er i tipp topp stand fortsatt.. Det er mulig jeg må argumentere for et eget skorom altså, eller henge opp neseklyper utenfor døren vår. Eller noe.

Men sko er ikke det eneste i min nærhet som stinker. Jeg bestilte noen ting fra proteinfabrikken her forleden, og fikk en underlig sak med på kjøpet: mikropop med ost. Det er definitivt ikke noe jeg har bestilt, jeg tror ikke jeg har sett dette før i det hele tatt. Jeg tok en rask titt inne på proteinfabrikken sine hjemmesider, men jeg kunne ikke finne noe som lignet der. Likevel lå det altså i pakken min. Kanskje det finnes en ansatt på proteinfabrikken som lurer fryktelig på hvor han/hun/den/det har lagt popkornet sitt? Uansett, jeg synes dette egentlig så ganske ekkelt ut, samtidig som jeg hadde lyst til å teste hva i alle dager det var for noe. Så jeg gjorde som alle barske vikinger ville gjort i samme situasjon, tok det med som en gave til naboene. Og godt var det, det viser seg at når man popper ostemikropopkorn så lukter det høgg i hele leiligheten etterpå.. Dette er ikke popkorn, det er en stinkbombe! Det smaker ingenting, men fyttikatta som det STINKER. Kanskje jeg har fornærmet noe på proteinfabrikken?

Eller kanskje alt jeg tar i bare automatisk begynner å stinke etter en stund? Det er i så fall fryktelig dårlige nyheter for Sambo..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s