comment 1

Wanted: Linda.


Vi har ikke sett Linda siden i fjor. Hun har åtte bein og.. en del øyne og har holdt til i vinduet vårt i et par år tror jeg. Vi vasket ikke vinduet i hele fjor så vi ikke skulle ødelegge det fine nette hun hadde laget, og om kvelden hadde vi gleden av å kikke på naturens gang mens vi nippet til rødvin. Vi vasket ikke vinduet i vinter heller så hun skulle kjenne seg igjen når hun kom tilbake igjen. Men hun har ikke kommet. Vinduet er tomt og ganske skittent, og ingen Linda har vist seg.

Har hun funnet andre jaktmarker? Var vi ikke godt nok vertskap, siden vi aldri donerte Gaia til henne? Jeg vet ikke. Jeg vet bare at vinduet er så tomt, så tomt, og det er mer enn varmt nok til at hun burde ha våknet. Med mindre… Med mindre vinteren var for tøff. Kanskje har hun ikke bare funnet andre jaktmarker, men faktisk de evige jaktmarker, og ligger inntørket i en sprekk i veggen en plass? Det ville jo vært trist. Men på et vis er hun jo fortsatt hos oss da, bare i et litt mer insektsamlersk format. (Selv om hun ikke er et insekt. Må bare få poengtere at jeg vet det, men edderkoppsamlersk høres så teit ut.)

Håpet er enda ikke over. Kanskje var hun på kanonfylla rett før hun gikk i dvale og er for fyllesyk til å stå opp enda. Og så kommer hun sjanglende ut i en kveld mens hun krymper seg over de siste solstrålene og spinner en vaklevoren tråd tvers over ruta. Kanskje er hun bare en syvsover og bare gidder ikke å stå opp før hun er sikker på at frokosten er klar. Det vil si at alle insektene har stått opp så hun kan ete med minimal energi. Og uten at vi trenger å bekymre oss for Gaia.

Vi savner deg, Linda. Ingen edderkopper er som deg, og vi håper du snart kommer tilbake til oss!

1 Comment so far

  1. Pingback: Summer lovin, happened so fast.. | leikeland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s