comment 0

Radioillustrasjoner


Jeg hører ikke så ofte på radio, men innimellom er jeg tilfeldigvis i nærheten av en. I går var en av de dagene jeg befant meg ved den påslått radio over tid, og endte med å høre på en eller annen radiokanal. Det er i grunnen ganske kjekt med radio. På et tidspunkt så begynte de å fortelle om at lommetyveriene i Oslo hadde eksplodert – altså, ikke sånn fysisk kapow, men at antallet har steget drastisk. Selv om det hadde vært litt artig om det hadde vært det første. I alle fall, radiomannen holdt på å forklare nøyaktig hvordan vi blir lurt – en person skaper distraksjoner, en person rundstjeler deg og gir det videre til person tre og så videre. Og at vi nordmenn er rike og litt for naive når det kommer til sånt. Her spisset jeg ørene plutselig. Det gikk opp for meg at det hele tiden hadde blitt spilt en sang i bakgrunnen her, men jeg oppfattet ikke hvilken det var før i den lille pausen mannen tok etter at han hadde fortalt om person  nummer tre som tømte minibankkortet, og sangen ble skrudd opp ørlite.

«You’ve been hit by a smooth criminal!»

Jeg vendte hele oppmerksomheten min mot radioen og begynte å humre for meg selv. Er det lov? Skal ikke radioen liksom være litt seriøs på nyheter og sånt? Jeg for min del syntes det var helt fantasktisk at noen faktisk hadde klart å putte inn morsomheter i en reportasje om lommetyverier, det var noe herlig forbudt over det hele. Og det stoppet ikke der heller. De gikk videre til å intervjue en politimann, som fortalte at de har laget en ny innsatsenhet på en gjeng som bare skal labbe rundt å forsøke og fakke lommetyver. I bakgrunnen hørte man Sting nynne for seg selv: «Every bond you break, every step you take , I’ll be watching you».  Hands down, den beste bruken av den sangen noensinne altså! Jeg lol’et. Jeg gikk til og med så langt som til å slå meg på låret – og jeg har hittil vært av oppfatningen at Radioresepsjonen er det eneste som er verdt å få med seg på radioen.

My bad!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s