comment 0

Tidene forandrer seg.


Hva skjedde med den behagelige jobbussen min? Før var den en arena for trøtte reisende som i fellesskap sov seg til (eller forbi) destinasjonene sine. Det var nesten alltid samme gjengen som reiste så man kunne sove og sikle på sekken sin uten å synes det var pinlig (jeg gjorde i alle fall det. Jeg registrerte ikke om andre gjorde det, jeg sov jo). Bussen var også behagelig full, jeg hadde som regel dobbeltsete for meg selv hele veien.

Man kan klage på at det er dårlig bruk av ressurser. Og det var det tydeligvis noen som gjorde, for plutselig kom Ruteendringen. Jeg tror det var nummer fem eller noe, jeg mistet tellingen for en tid tilbake. Jeg vet ikke nøyaktig hva som ble gjort, men plutselig var min holdeplass bumpet ned fra første til andre stopp, og når bussen kommer fram til meg er den allerede nesten full.

Og da kan jeg bare krysse fingrene for at ikke det eneste ledige setet befinner seg i firergruppene som står mot hverandre så jeg blir sittende hele turen og jobbe med ikke å stirre noen i fjeset. I tillegg synes jeg aldri at jeg kjenner igjen noen av dem som sitter på bussen. Det kan jo egentlig ikke være så stor utskifting når majoriteten alltid kommer på og går av på de samme plassene. Eller kanskje det kan det? Kanskje utskiftingen på folk er stor fordi alle som kommer på mistrives like mye som meg? Jeg kan uansett ikke sove under sånne forhold.

Og akkurat mens jeg sitter og reflekterer over at jeg synes bussen min er slitsom, tror du pokker ikke noen slapp en morgensalutt her inne også? Bare for å understreke poenget liksom. Spørsmålet er vel: er det bedre eller verre å måtte forsere morgenrushet i egen bil? Da må jeg jo forholde meg til de andre på veien. Riktignok kan jeg ikke lukte dem, men jeg vet likevel ikke om det er et bedre alternativ.

Det er vanskelig å bli voksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s