comment 0

Nyheter fra uken som gikk – pingviner og elger og bjørner, oh my!


For alle samfunnsbevisste borgere er det viktig å holde seg oppdatert på nyhetsbildet, og få med seg hvordan samfunnet beveger seg mot nye nivåer av opplysthet. Men det er krevende å holde seg oppdatert hele tiden, det er jo alltid et eller annet på tv, og så skal man sove og spise også – så for å gjøre det litt lettere har jeg satt sammen et raskt sammendrag. Det er kanskje nødvendig å opplyse om at min uke går fra fredag til fredag, fordi mandag er for pyser. Så jeg starter altså med de banebrytende nyhetene fra forrige helg.

Den startet nokså dramatisk med at det ble opplyst om at kinderegg nå skal forbys fordi de retter reklame mot barn. Rett etterpå kom en kontranyhet om at kinderegg likevel ikke skal forbys, og ikke Happy Meals heller – men det blir definitivt rynket på nesen av sånt, og det er noe man må finne en løsning på. Som ikke blir å forby det. Det tipper jeg er av ren frykt for å bli angrepet av forbigående barnehager – skarpe tenner på de små rakkerene!

Ellers har Lindsey Lohan krasjet igjen, og det kan ha vært hennes skyld -men det kan også være det ikke var det. Og hun var muligens beruset, men kanskje ikke. Ingen bryr seg egentlig, så jeg hopper videre til den litt mer framtredende nyheten om at pervers pingvinsex har blitt avslørt etter å ha blitt fortiet i hundre år. Dette tipper jeg vi liker å lese så vi kan klappe oss selv på skulderen og slå oss til ro med at nei, menneskerasen er ikke ille! Etter dette ble alle nettavisene dekket av oppslag om fotball, fotball og atter fotball – and not a single fuck was given that day.

Og så fortsatte bare dyrenyhetene å trille inn. Som den stakkars svensken som skulle tisse utenfor hytten og så kom bjørnen. Tilfeldigvis stod kona og filmet, logisk nok. Det hører vel kanskje med til historien at hun filmet en elgkalv, men det er mye morsommere om hun skulle filme at mannen tisset, så jeg velger å late som om det var det som skjedde jeg. Stakkar Olov. Han skulle bare på do han, og det neste han hører er et relativt rolig «titta, en björn» – før damen eksploderte i svensk og illsint banning – og skremte livskiten av både bjørn og ektemann. Banningen var rettet mot mannen, stakkars, selv om han knapt kan klandres for at bjørnen satte sine lystne øyne på ham. Riktignok gikk han rundt i bare trusen og sånn sett ba han kanskje om å bli antastet, men jeg synes fortsatt ikke han fortjente en verbal overhaling i tillegg.

Men det er ikke bare bjørner som har glede av å observere andres toalettvaner. På en kafè i Oslo fant man ut at en person hadde rigget opp et kamera på toalettet, for eksempel. Forståelig nok vakte det sterke reaksjoner. At Dagbladet rett under overskriften reklamerte med «SE VIDEO», derimot, var det ingen som løftet et øyebryn over. Jeg antar at det går fra å være perverst til å være nyheter når man poster det på nettaviser.

Og så syntes tydeligvis skogens konge, elgen, at det var på tide å få fokuset tilbake på viltgryten, og valgte å gjøre det ved å hoppe i døden fra taket på et kjøpesenter. Operasjonsleder i Hedmark politidistrikt mente at den sannsynligvis syntes det var ugreit å være på taket – thank you, captain Obvious! Uansett, viltnemnda ble tilkalt, og jeg finner det underlig passende at de nå har byttet navn til fallviltgruppa. Sjeldent må de ta seg av elger som har falt så til de grader liksom. Er det forresten noen som vet hvor de legger sjøldævv elg? Jeg har en gryte, og jeg er ikke redd for å bruke den! Heldigvis var det ingen som fikk den i hodet. Skjønt det ville virkelig vært en episk måte å sparke bøtta på – få en elg i hodet liksom.

Nuvel. Det var denne uken. La oss håpe alt blir bedre neste uke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s