comment 0

Det blir ikke hull i en tann som er ren.


Jeg vet ikke hva det da sier om meg at jeg hadde tre hull fordelt på to tenner ved siste besøk hos tannlegen, men jeg velger å tro at det peker mot at jeg er et smart og pent individ som er så uheldig å ha tenner som er umulige å pusse. La meg bare tro det en liten stund til, hva? Uavhengig av årsaken måtte jeg besøke tannlegen om igjen for å sende utkastelsesordre til Karius og Baktus. Jeg har vært igjennom denne runddansen før, men denne gangen skulle begge sider av kjeven til pers. Og jeg må si at det er en selsom opplevelse å bedøve overkjeven på den ene siden og underkjeven på den andre. Ansiktet visner sakte hen, og plutselig har du ikke lenger helt kontroll over deler av leppene. Det må være sånn det er å ta botox. Sært var det i alle fall, sært nok til at jeg satt og humret for meg selv i tannlegestolen. Trygt tegn, ikke sant? Jeg hadde ikke klandret dem om de hadde flyttet de skarpe gjenstandene ett hakk bort.

Og så var det bare å lene seg tilbake og nyte utsikten. Som bestod av deler av fingre, metallgjenstander, luggen til odontolog Ø. Sande, takplater og.. tannlegelampen. Som tydeligvis var av merket «delight», i alle fall stod det på den. Det må være en smule provoserende for de som har hakket mer tannlegeskrekk enn meg, å ligge der i dødsangst mens man får en skummel påminner om at tannleger har blitt tannleger fordi de liker det. Jeg for min del hadde det ganske så bra, «delight» ble for meg selve symbolet på at første feriedag var godt i gang. I tillegg var det ganske interessant faktisk, for odontolog Ø. Sande var meget informativ mens han holdt på. Som tidligere nevnt har jeg gjort dette før, men det er ingen som har kommet på å forklare så mye om hvorfor de putter de forskjellige rare duppedittene inn i munnen min. Den lysdingsen, for eksempel, som kommer etter boringen, jeg har aldri tenkt på hva den gjør før. Jeg har bare tenkt at den ligner på en lyssabel – og ja, jeg lager lyssabel-lyd inni meg når den blir brukt. Nå derimot, vet jeg at.. den gjør et eller annet med limet. Jeg husker ikke nøyaktig hva, for på det tidspunktet holdt jeg på å sovne fullstendig. Ikke fordi tannlegen var så kjedelig, langt ifra. Det var bare ettereffekten av en lang eksamenstid etterfulgt av en 98-timers arbeidsuke. Jeg tror ikke jeg har sovet ordentlig på sånn tre-fire uker jeg, og tannlegestolen var utrolig behagelig å ligge i. Ikke kjente jeg noe som helst heller, og hadde det ikke vært for at jeg hadde munnen full av fingre, bomull og metall så tror jeg at jeg hadde kubbet fullstendig. Det er kanskje noe som heter å være for avslappet?

Ikke vet jeg, men jeg syntes det var så gøy å gå til tannlegen min at jeg gjør det om igjen i morgen. Da skal vi gå over til tanntrekking, det blir sikkert dritgøy! Har jeg tenkt i alle fall. Er jeg fryktelig optimistisk når jeg har bestilt kinobiletter samme  kveld? Det kan da ikke være ille å trekke visdomstenner? Jeg har jo plukket ut to fra før, men jeg husker ikke noe særlig om hvordan det var. Jeg har sikkert fortrengt det fordi det var så bagatellmessig. Jeg vedder på at det blir skikkelig supergøy når jeg etterpå skal gå slevende og snøvlende til Eplehuset for å klage på at iPaden min ikke vil spille ut lyd når jeg sier at den skal det.

Nuvel, konklusjonen blir vel at jeg tror jeg må ta en mastergrad så jeg kan fortsette å gå til studenttannlegen, det er et godt sted å være.

 

Jeg håper jeg fortsatt mener det i morgen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s