comments 2

Kjære Endre og vennene hans.


På dette stadiet i livet (og da mener jeg mitt stadie, jeg driter i hvor dere befinner dere) er det på tide å lære seg noen få ting om folkeskikk. La oss bare starte rett på dette med å stå utenfor en boligblokk klokken fire og brøle, for eksempel. Det er på ingen måte en grei ting å holde på med! Sannsynligheten for at det ligger noen og forsøker å sove innenfor vinduet du står under er stor, og sannsynligheten for at de hater deg av hele sitt hjerte er enda større. (ulempen med å bo i første etasje. Fordelen? Ingen trapper!) I natt var jeg så sint at det faktisk var rett før jeg vurderte å gjøre noe, faktisk, og da er jeg sint da. Som regel gjemmer jeg meg bare under dyna og venter på bedre tider.

Det spiller ingen rolle for meg nøyaktig hva Endre har gjort. Eller hva du har gjort mot Endre. Når han er såpass langt vekke at du må bruke dine lungers fulle kraft for at han skal høre deg, er det på tide å enten kaste inn håndkleet eller, tja, følge etter. Hva enn du gjør, gjør det med innestemmen! Selv om du er ute. Jeg forstår veldig godt at Endre gikk sin vei jeg, det var sikkert enten det eller å kvele deg kald. Men hva gjorde du? Du ble stående der og brølte navnet til Endre om og om igjen, som en fortapt elgkalv. En idiotisk, teit, hjernedød elgkalv som fortjente å ende opp som middag da den var for tafatt til å gjøre noe fornuftig av seg.

Neste gang er du ikke så heldig. Som man roper i skogen får man ugler i mosen, og neste gang er det godt mulig at svaret kommer fra uventet hold; nemlig ovenfra. Men ikke så langt ovenfra at du blir religiøs av det, bare litt ovenfra til venstre, fra vinduet bak deg. Og det kommer i form av 70 kg illsint Havku som kommer susende ut vinduet med tenner og negler først. Da skal jeg love deg at du kommer til å lære et og annet om folkeskikk i boligfelt til neste gang!

…forutsatt at jeg orker å reise meg fra senga altså. Hvis ikke blir det en mer stillferdig affære hvor jeg bare lett forbanner dagen du ble født, mor di og alle tilfeldighetene som plasserte deg akkurat der, akkurat da. Omtrent som i natt.

Du skulle bare visst!

2 Comments

  1. åshild

    Jeg tror dette er en sammensvergelse! Fordi det var en fyr som stod å gaula «Sandra» utenfor min blokk omtrent på samme tiden i natt! Kanskje det var Endre? Uansett, skulle gjerne ha pelmet en bøtte vann på fyren som etter langt over en halv time med gauling enda ikke hadde skjønt at Sandra a. ikke var hjemme, b. ikke interessert, c. er en velding tung sover eller d. ikke bor i denne blokka. Men for meg også var umaken med å stå opp og hente vann litt for stor og prøvde, trolig som de andre i blokka, å døyve lyden av gaulingen med å trekke dyna godt over ørene…

    • Det er jo ikke rart de må skrike om de står i forskjellige borettslag! Noen burde tipse dem om at det finnes telefon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s