comments 2

Nyheter fra uken som gikk: Fuglebæsj og haimat.


Det har skjedd mye som har forandret livet til mange denne uken. Katie Holmes og Tom Cruise har gått fra hverandre og det har absolutt ikke noe med scientologi å gjøre, neida. Tone Damli vil bli mamma en dag, med kontrabeskjeden dagen etterpå om at det har hun i alle fall ikke sagt. Tyra (1) har fått bamsen sin tilbake, og Odd Nerdrum vil sone hjemme i sofaen. Sånne viktigte ting som hører hjemme i front på landets største aviser, er det ikke?

Jeg kan riste på hodet alt jeg vil her jeg sitter, men det finnes også nyheter som vekker littegrann mer oppsikt enn hva kjendiser sier, gjør og absolutt ikke sier og gjør. Jeg hører for eksempel at det nyeste nå om dagen er å starte eksponeringstrening for irrasjonell frykt for rovdyr ganske tidlig. Og jeg tenker selvfølgelig på femåringen som ble kastet i vannet for å bade med hai – for som moren sier, livet er for kort! Tja. Det kan i alle fall raskt bli ganske kort om man fortsetter i den stilen. Nå er ikke jeg av den oppfatning av at haier er drapsmaskiner som svømmer rundt med ondskap i sine kalde, mørke hjerter og ETER folk bare for å være ekle. Men jeg tror at det er sunt med en viss respekt for et rovdyr med den mengden skarpe tenner og muskler, spesielt når det er på hjemmebane, i et miljø hvor vi selv på det beste kan virke mindre klønete liksom. Det er ganske mange eksempler på at det har gått galt, ulvetreneren som ble drept i innhegningen sin (Ulveinnhegningen altså, ikke treneren sin innhegning. Jeg tror ikke det er lov å ha innhegninger til dem, med mindre de har gjort noe galt. Men da kalles det fengsel.), spekkhoggeren som ble litt for entusiastisk med sin trener – og her er det folk som vet hva de driver med. Kall meg gjerne fordomsfull, men jeg tror ikke at disse foreldrene er helt der liksom. Jeg kan ta feil. Kanskje de kjente haien, og visste at den var snill. Om den ikke har fått smaken på menneskeblod enda er det jo ikke sikkert at det er en slaghai?

Yeah, right. Jeg for min del ville valgt å observere haien fra sikker avstand. På tv-skjermen, for eksempel. Fra sofaen, med beina på bordet. Og strikketøy. Eller muligens fra en båt, om det er sjokolade innvolvert.

Ellers så har forskningen virkelig slått et slag for menneskeheten denne uken, noe som har skapt stor oppstandelse i de fleste lærde kretser. Man har nå nemlig funnet ut hvilken bilfarge som oftest blir brukt som måkedo! Her er det mange faktorer man må ta hensyn til. «Hvis du parkerer i nærheten av der fugler hekker, vil du få mer fugleskitt på bilen» sier den britiske ornitologiforeningens talsperson. Jeg er sjokkert. Det er revolusjonerende informasjon som vil forandre min hverdag betraktelig. Selv om jeg ikke har bil. Men skal jeg ha en, blir det definitivt ikke en rød, forskningen konkluderer med at de oftest blir bajset på. Nemlig. Burde jeg hatt en spoiler-alert der?

Jeg kan vel ikke egentlig nevne forskning i et innlegg denne uken, uten å nevne «Cern» og «Higgs bosonet» i samme åndedrag. Sånn, da var det gjort, det har blitt nevnt. Nå venter vi bare noen dager sånn at vi er sikre på at alle ledningene var plassert der de skulle være og ingen var på en syretripp da de fant det, og så kan vi rope hurra. Eller, som oss som ikke forstår en døyt av akkurat det roper når noen sier Higgs boson; «prosit!». God helg!

2 Comments

  1. Ørjan

    Bare så det er sagt: Røde biler går fortest, det e nokke alle veit.

    • Og om de blir kjørt av jenter med langt, lyst hår er det også mer sannsynlig at de blir innvolvert i ulykker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s