comment 0

Hemmeligheter fortalt på en buss.


Rett bak meg sitter det i skrivende stund to stykker og diskuterer sine syn på abort og hva de ville gjort i gitte situasjoner. Han kjenner ei på 16 som har tatt abort, og hun er passelig sjokkert. Og foran dem sitter jeg og tyvlytter, og ønsker at jeg hadde popkorn. Plutselig vet jeg mye mer om dem enn de hadde tenkt at jeg skulle vite. Og de hadde helt sikkert ikke tenkt at det skulle ende på en blogg.

Jeg ler litt for meg selv, og føler meg usynlig. I deres verden er jeg bare et bakhode som lener seg mot en rute. Hun sover sikkert, ser sleten ut i alle fall. Men jeg sover ikke.

De jobber på samme plass tror jeg, samtalen har gått videre til pausene på jobb og de er begge enige om at to-pausen ikke er nødvendig. Og at man må passe på ryggen når man løfter. Det er jeg forsåvidt enig i, men det er ikke egentlig så veldig interessant. Han skulker aldri forelesning fordi han får dårlig samvittighet, hun er enig. Jeg synes det er lite troverdig. Ingen er på alle forelesningene. Jeg vurderer å snu meg og be dem snakke om noe mer interessant. Men da ville jeg avslørt meg som sniken jeg er. Det går ikke. Jeg føler meg som skurken i en superheltfilm, maskert og gjemt i et hjørne, klar til å blottlegge intetanende for hele verden. Jeg lurer på hvem som er helten i min historie.

Bak meg har han en teori om hvordan man kan skaffe seg sykemelding på eksamen. De er veldig enige i at det er noe de aldri ville gjort. Men man skal aldri si aldri. Tanken er jo helt klart der, er den ikke? Enhver forbrytelse starter med den første tanken. Gi det tid. Han blir i så fall ikke den første som skulker en eksamen, og langt fra den siste.

De er stille nå, kanskje de har merket at de ikke er alene? Det er like greit. Min tur nærmer seg slutten, og jeg tror ikke dette er sunt for meg. Men det betyr ikke at jeg ikke gjør det om igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s