comment 0

Some like it Lungo.


Det viser seg at jeg er en elendig espresso-drikker. Jeg beklager, men når det gjelder kaffe så teller faktisk størrelsen, og more is more! Hittil har jeg bare trykket på den knappen som viser en STOR kopp på nespressomaskinen min uansett hva jeg putter oppi.

Og jeg blir alltid litt lang i masken når jeg ser at den store koppen i virkeligheten er en halv kopp. Eller en dobbel espresso, som det heter på fint. Eller en amerikano, når jeg tenker meg om. Drit, jeg har ikke peiling egentlig, jeg vet bare at jeg pleier å like full tank når jeg fyller kaffekoppen min. Samtidig synes jeg mye av nespresso-kaffen smaker kliss likt, noe som jo kan komme av at jeg hiver for mye vann oppi. Den store koppen er visst bare til de kaffetypene det står «lungo» på.

Det er greit det, jeg kan drikke espresso som smaker noe også jeg. Så det gjorde jeg. Problemet mitt med espresso er at det bare er en munnfull omtrent. Og den kommer ut av maskinen i en temperatur som gjør at du kan drikke den i en munnfull også, i alle fall etter et par minutter. Og det gjorde jeg også – jeg nipper ikke til kaffe, jeg tømmer den i meg før den blir kald. Kald kaffe er djevelens verk. Etter en munnfull espresso føler jeg ikke at jeg har fått i meg på langt nær nok kaffe, selv om jeg kanskje har det. Det er litt på samme måte som at jeg inni meg tror at jeg kan drikke like mye whisky i volum som jeg kan drikke øl, styrke har en tendens til å gå meg hus forbi. Tre espressoer senere innså jeg at jeg rett og slett ikke kan gjøre det sånn. Jeg er nødt til å  ha mer vann oppi og late som det er en kopp med kaffe jeg har foran meg, ellers kommer jeg til å trenge et king-size hamsterhjul i stua etter hvert.

Det vil ikke si at jeg ikke har behov for kaffemaskinen min. Det vil bare si at jeg må gjøre et tiltak som tilpasser den til mitt bruk, mulig med daglig registrering og ukentlig evaluering. For meg er all espresso Lungo!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s