comment 0

Når alle stemmene i hodet tier stille samtidig


Etter å ha levd i et innvendig masekor i mangfoldige uker, ble det plutselig helt stille. Dårlig samvittighet, tankekjør om å lese mer, skrive mer og ikke senke senke skuldrene. Du må ikke sove! Du må gjøre mer, NÅ! Og så, med ett, sitter jeg og kikker i veggen og det finnes ingen grunn til å gjøre noe annet. Ingen hastverk. Ingen forventninger. Ingen tidsfrister. Så jeg kikker i veggen.

Jeg har gjort andre ting også. Jeg fant en søtpotet som var like stor som hodet mitt for eksempel. Timesvis med moro! Man kan balansere den på hodet eller gjemme seg bak den. Snakk til poteten, for ansiktet hører ikke etter! På toppen av det hele kan man spise den. Men da må man helst være flere for det er ikke plass til hele i magen.

Og så har jeg ledd av de som kjøper pizzagjær. Trenger man eget gjær til pizza? Jeg tror ikke det. Fordømmende som jeg er gjør jeg en antagelse om at det koster dobbelt så mye som vanlig gjær, og det finnes ingen grunn til å kjøpe det. Det er like nyttig som blindtarmen omtrent. En betent blindtarm som bare skaper trøbbel.

Jeg har lest, men ikke lært. Litteratur som får deg til å le og kanskje tenke en tanke eller to – men man trenger ikke å huske detaljene etterpå. Hvor ironisk er det ikke at det er den litteraturen jeg husker detaljene i? Ikke den som jeg skal huske, som noen kommer til å spørre meg om jeg husker etterpå. Men det spiller ingen rolle, jeg trenger ikke huske noe på en bitteliten stund nå.

Jeg tar en pause, jeg, og venter på at koret i hodet mitt er ferdig med å lade stemmene sine. De er nok tilbake før man aner det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s