comment 0

Spenningen på julaften tar på.


20121225-110240.jpg

Heldigvis kom vi igjennom det hele uten større uhell enn et par forspisninger, og det er jo bare som det skal være i jula. I natt er det noen som har kastet en masse snø utover og der jeg kunne sverget på at vi parkerte bilen på lørdag er det nå bare en diger snøfonn. Jeg håper at vi finner den igjen før våren kommer, for den var jammen kjekk å ha.

Jeg er den heldige vinneren av et splitter nytt, hvitt reinsdyrskinn – så jeg kan innta morgenkaffen i skævven med standsmessig sitteplass! Jeg hadde ingen anelse om at jeg hadde lyst på det, men når jeg nå først har fått det er jeg ikke helt sikker på hvordan jeg har klart meg uten. Jeg har døpt det Albin, etter albinoelgen som labbet rundt i en eller annen norsk skog til en svenske kom og skaut den ved et «uhell». («Jada, jeg hører, ikke skyte den hvite elgen. Tror du hvitt elgskinn passer til disse gardinene forresten?») Uhell eller ikke, jeg tipper at hvite elger utgjør helt ålreite burgere, og nå deler den helt sikkert skjebne med min egen Albin. Og Albin og jeg, vi skal ha mye moro! Heretter nekter jeg å bli med på tur med mindre det er planlagt en kaffepause, om det så bare er snakk om fem minutter til butikken. Jeg vet en perfekt plass til Albin på fortauet på vei dit, nemlig.

Nå begynner det å nærme seg frokost her i hytten. Jeg har ikke egentlig rukket å bli sulten etter i går, men det kan jo også ha noe å gjøre med at jeg raidet snopeskålene som stod igjen på bordet da jeg stod opp. Details. Det er viktig å innta nok energi når kulda kommer! Håper alle har hatt en strålende julefeiring og fortsetter med det i de neste dagene også. Jeg for min del skal strikke ferdig luen jeg har begynt på, og så gjøre en vurdering om hvorvidt jeg liker fargestrikk eller ikke. For øyeblikket ligger det litt mellom «hater» og «avskyr», men i går tok jeg meg selv i å synes det var helt ålreit et par ganger også. Jeg tror det er fordi jeg nærmer meg ferdig.

20121225-112251.jpg

Et ekte mesterverk! Det begynte som bestillingsverk, men nå anser jeg det som en hyllest til Albins opprinnelse. God jul!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s