comment 0

Lisens, for pokker!


Det er den tiden på året igjen, hvor NRK sender sine varme kjærlighetsbrev over hele landet. Jeg har tv. Jeg betaler lisens. Og jeg er like gretten hver gang, selv om jeg må innrømme at jeg liker NRK bedre og bedre dag for dag. Ingen reklame mellom programmene, og programmene har begynt å bli litt sånn freske greier. «Ta en tattoo» og «Pimp my ride», faktisk! For ikke å snakke om serien om Bare Egil som jo var ganske fantastisk. På toppen av det hele, gratis nett-tv! .. Vel, gratis og gratis, jeg innser jo at den sannsynligvis er finansiert av denne kringkastningsavgiften – men den er gratisere enn tv2føkkingssumo! Hvada, abonnere? Kunne ikke falt meg inn i halvsøvne en gang. Der fikk de den!

Men avgiften i år så liksom litt.. Anderledes ut. De starter ut med 1340,28 kroner – for så å trekke fra 1290,13 kroner av en eller annen ukjent grunn – og vi står igjen med en femtilapp. Jeg kan ikke huske å ha ligget med noen på NRK i det siste, og jeg tror Skjeggen ville nevnt det for meg om han hadde lagt inn en ekstra innsats for husholdningen. Så hvorfor silkehanskene i år?

Det smarteste ville være å dukke hodet langt ned, betale og holde kjeft. But that’s not how I roll. Jeg sendte en mail jeg, og spurte hvorfor vi er velsignet med lisens på en femtilapp. Og ble belønnet med et «Automatisk svar!». Jeg liker utropstegnet. I alle fall, svaret kom på sekundet. Mon tro om de får mange henvendelser nå om dagen?

«NRK Lisensavdelingen har mottatt din henvendelse. Vi har for tiden stor saksinngang, og det kan ta noe tid før din henvendelse blir behandlet. Din lisens er stoppet til saken blir behandlet.»

 Yep. De har tydeligvis nok å gjøre. Men.. Min lisens blir stoppet? Jeg ba nå faktisk om å få betale MER jeg, ikke stoppe den! Er vi litt på defensiven her? Eller kanskje bare realistiske. Jeg vil anta at 99.9 prosent av henvendelsene dit kommer fra folk som ikke vil betale, nei så menn – og så har du meg da, som gjerne vil betale mer. Eller, gjerne og gjerne. Jeg vil aller helst være i forkant før jeg får en illsint namsmann med et inkassokrav på døren fordi en eller annen har rotet med fakturaen vår. Riktignok har jeg alltid hatt lyst til å se en namsmann i sitt naturlige habitat, men aller helst som tilskuer med popcorn når han dundrer på døra til naboen.

Okke som er det i alle fall helg igjen. Jeg er så glad vi har dem en gang i uken!

Image

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s