comment 0

17.mai på julekvelden på kjerringa.


Mens jeg hadde en gjesteopptreden på Outland i dag slo det meg plutselig. BUNADSSKO! Det kom som et sjokk på meg, enda jeg hadde kommet på det da jeg var på nattåpent for to dager siden også. Da slo jeg det fra meg fordi bunadsskoene på den sjappa kostet sånn tusen kroner, og jeg hadde tenkt å kjøpe noe billig drit til hundreogfemti.  Og tenkte at jeg kunne ramle innom Sparkjøp dagen etter. Og dermed var problemet løst i mitt hode, slik at jeg bare arkiverte det og totalt glemte det i går. Heldigvis kom jeg altså på det i dag, og sprang ned til Sparkjøp i vill panikk. Jeg har arvet svigermor sin bunad, og da kommer man med standsmessige sko altså! (Til maks hundreogfemti, stand nok i massevis.) Der røsket jeg tak i nærmeste butikkansatte, som var en hyggelig ung man fra Sørlandet.

Han sa litt forsiktig: -Ja, vi har bunadssko. Men jeg tror vi har solgt ut en del altså. Jeg .. lurer på om det bare er litt små størrelser igjen.

Meg: -Ja.. hvor små?

Han: -nei.. jeg lurer på om det kanskje for det meste er barnesko..

Sørlendinger, høflige til fingerspissene og har ikke lyst til å skuffe noen. Jeg har lov til å si det, for jeg er sørlending selv! Med en viss østlendighet samt ti års ansennitet som vestlending, vel å merke. Han så seg litt rundt, og hanket tak i en Sparkjøpdame – av den gamle, gode sorten, med permanet – som man bare ikke motsier. Han forklarte problemstillingen, og la til «Jeg solgte det siste paret i størrelse 38 i sted, og det var det siste paret voksensko!» og lot det være opp til henne å servere meg den nyttige biten info. Damen nikket, og snudde seg til meg.

Damen: -Du får se på skobutikkene!

Meg: -Men, har de ikke bare de åndsvakt dyre skoene der? Jeg vil ha de billige!

Damen, med en mine som formelig lyste «nå lærer du til neste gang!»: -Jeg vet ikke hva de koster i de andre butikkene, men vil du ha bunadssko på 16.mai så er du nødt til å ta det du får!

Jeg dekket sporenstreks, logret og peste så lydig jeg bare kunne, før jeg kom på at jeg ikke var en hund. Men hun var definitiv alfa-whateverspecies! Og så gikk jeg til nærmeste skobutikk for å ta det jeg fikk, siden jeg hadde drøyd skokjøp til 16.mai. Og litt flaks skal man visst ha, for selv om de var tom for min størrelse i både de svinedyre skoene og de som var på tilbud til 199 spenn, så hadde de ett par igjen i det paret som var sånn midt på treet.

Og så var vel 17. mai reddet da? Tja. Jeg gjorde meg ferdig på Outland, og kom meg vel hjem – for så å oppdage at jeg ikke hadde noen skopose i hendene og jeg hadde ingen erindring om når jeg så den sist. På Outland? På Deli de Luca? En panisk telefonrunde senere kom jeg fram til at de lå trygt på Outland, som stengte om en liten time.. Akkurat nok tid til at jeg kunne peise ut på Flesland og plukke opp Skjeggen som hadde vært på jobbtur og allerede reist i 11 timer og dermed muligens ikke trengte å vente ekstra lenge på meg – og så rekke Outland før det stengte og røske med meg de hersens skoene.

Jeg lot dem ligge igjen i bilen jeg, hadde jeg tatt dem med meg inn så hadde det bare endt med at jeg stod der i joggesko under 17.mai -frokosten hos svigers og forbannet hjernen min. Selvfølgelig, i skrivende stund innser jeg at jeg ikke har skjenket strømpebukse en eneste liten  tanke engang – men jeg har en lilla en liggende et eller annet sted, så det må jo gå bra!cimg1033What? Hjernekapasiteten min er brukt opp på andre ting!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s