comments 4

Kjære mannen i den blå varebilen i rundkjøringen.


Vi var i samme rundkjøring, på vei til samme plass – men vi lå parallelt med hverandre i hvert vårt felt. Begge skulle vi rett fram, jeg lå til venstre i rundkjøringen og du lå til høyre, og dette skapte jo et problem da vi skulle ut av rundkjøringen samtidig.

Og så tutet du på meg.

Og her er jeg bare nødt til å oppklare en ting for deg: Du tok feil! Jeg er fullstendig klar over at hovedregelen om rundkjøringer er at skal man rett fram ligger man til høyre. Men som trafikant har man også et ansvar, nei en plikt til å lese og følge skiltingen også – og i akkurat denne rundkjøringen sier skiltingen følgende:

20130708-074819.jpg

Kort klarert; skal du rett fram eller til venstre ligger du til venstre, mens bare om du skal til høyre legger du deg i høyre felt. Jeg vet dette, jeg kjører denne veien til jobb ofte nok til at jeg har fått studert skiltingen. En stund viste skiltene dette mens pilene i veien viste det motsatte, og da var det jo litt vanskelig å komme seg igjennom denne rundkjøringen fordi uansett hva man gjorde så ble det feil. Det var rett og slett ikke lov å kjøre i den. Men nå er det rettet opp, og jeg gjorde akkurat det jeg skulle gjøre, du kjørte feil og du tutet på meg. En ting er å bli tutet på når du gjør noe galt, men er du klar over hvor irriterende det er når du vet med hele deg at du har rett, og du vet at sjåføren i den andre bilen sitter og brummer noe om kvinnfolk bak rattet og han aldri kommer til å vite hvor feil han tok?

Jeg tutet ikke tilbake, jeg er for høflig til sånt. Jeg vurderte en stund å kjøre forbi ham, tvinge han til å stoppe og forklare at han tok feil, men jeg slo det fra meg siden jeg tross alt ikke er klin gal helt enda. Jeg nøyer meg med å henge ham ut i bloggen jeg. Og med dette har jeg forhåpentligvis svekket myten om at damer ikke kan kjøre rundkjøringer samtidig som jeg har underbygget kraftig den om at vi på død og liv må ha siste ordet og alltid, uansett har rett.

Whatever. Det var verdt det. Det måtte sies. Og NÅ skal jeg drikke kaffe og håpe at dette gir meg ro i sjelen, endelig.

Jeg hadde rett!

4 Comments

  1. Jeg tror utfordringen her er at menn ikke leser instruksjoner (her: skilt og piler) – så han kommer gjerne til å leve i uvisshet om sin feil helt til det smeller en dag.

    • Og uten å vite at han tutet helt uten grunn! Men jeg er mentalt ferdig med det nå. Ferdig! Grumlegrumle

      • Dette skjedde på fredag.. Jeg vet ikke helt om av knappen fungerer i tilfredsstillende grad..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s