comment 1

Øyeblikk.


«Hallo?»
Jeg var midt i skogen, klokken var fem over seks og så vidt meg var bekjent var jeg kun i selskap av hundene. Og likevel mente hodet mitt så bestemt at jeg hadde hørt en stemme som sa hallo. Jeg kikket bak meg. Ingen der. Ørene mine måtte da ha spilt meg et puss? Eller hadde den siste strikken bestemt seg for å ryke sånn helt plutselig? Her var det ingen i mils omkrets i alle fall. Og likevel..
«Hallo?»
Jeg hørte definitivt et hallo. Og det kom fra brystlommen på treningsjakken min. Uh-oh. Jeg kjøpte meg en vann-og-støtsikker smarttelefon fordi jeg ramler rundt i skogen i all slags vær og ble lei av å måtte pakke inn telefonen i bajsposer hver gang jeg skulle ut. Og den blir ikke ødelagt av regn så det er jo bra – men når skjermen blir våt lever den litt sitt eget liv. Og ringer en vilkårlig person på kontaktlisten min. Det duskregnet denne morgenen, og jeg hadde hatt telefonen oppe av lommen for å sende en ugudelig tidlig grattis-med-dagen-melding rett før jeg begynte å høre stemmer.
«Hallo?»
Telefon ut av lommen. Si god morgen til Skjeggen. Si unnskyld til Skjeggen og be han sove godt den siste halvtimen før han måtte stå opp, tidlig en torsdags morgen.

Det har gått fra plaskregn til duskregn og tilbake igjen, og motivasjonen for å kare seg opp og gjøre noe som helst har vært forsvinnende liten. Og så kom solen og skinte på min hatt, og plutselig ble hele verden så idyllisk. Alt fra det grønne, grønne gresset og de fargesprakende blomstene til katten som satt midt foran et hus og usjenert slikket seg i rompa da jeg kjørte forbi i dag tidlig. En fot rett til værs og hodet langt oppi halen – I don’t care, I love it! Det må være fint å være katt.

20130721-094625.jpg

Og så fant jeg Ebay for alvor. Og nå tror jeg at jeg har et Ebay-problem. Og et nugattiproblem. Jeg tror jeg gjør noe med nugatti-problemet først, for verden var mye fredeligere da jeg ikke drev med sånt. Og Ebay er for gøy til at jeg har lyst til å gjøre noe med det. De er så vennlige der inne, glad for å se meg og selge meg ting og håper at familien min har det bra og kanjeggidemfemstjerner værsåsnill? Det kan jeg. Jeg er så snill. Men som min kjære Skjegg påpekte, don’t drink and Ebay.

Og så var den uken gått, og jeg har ikke ødelagt noe enda. Bortsett fra et par halefjær, da jeg nesten kjørte over en adrenalinjunkie av en småfugl i går, som bestemte seg for å lande nesten rett foran bilen min på min vei hjemover. Og en skjære, som i steden for å krysse veien ved å fly høyt over den krysset veien ved å suse i støtfangerhøyde rett i kollisjonskurs. Heldigvis for den funker bremsene. Noen må gi fuglene trafikalt grunnkurs.

Kjære sola, kan du bli her en stund nå?

1 Comment so far

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s