comment 0

Visit Bergen.


Det er merkelig at selv med plaskregn i et ukjent antall dager på rad, skal det likevel bare en dag med godvær til før Bergen er tilgitt. Det trenger ikke nødvendigvis være sol engang, oppholdsvær holder i massevis når man slipper den deprimerende følelsen av å gå ute i splitter nytt regntøy og kjenner at det ikke holder mål. (REGNbukse, Stormberg! Den skal være vanntett! Klage kommer til en butikk nær dere.) Forrige uke tordnet det så det ristet i veggene. Bikkja gravde seg ned i tide under et teppe og nektet å stikke nesa utenfor igjen på flere timer. Og jeg var kanskje gretten på det tidspunktet, det er godt mulig. Men i dag er det bare ikke sånn lenger.

0102Det er litt mer .. sånn. Og da er Bergen fordundre meg den beste plassen i hele verden!

Jammen godt for min del at jeg våkner tidlig nok til å nyte det før det går over. Ikke fordi det ser ut til å bli dårlig vær med det første (skjønt det er litt av sjarmen med Bergen, at du aldri riktig vet hva du går til) men mer fordi resten av dagen er satt av til å vente. Fordi at jeg har en tendens til å ramle borti nettshopping. Og fordi noen av nettbutikkene sender  pakkene sine med DHL. Og fordi DHL kommer med pakken til meg mellom 11.00 og 16.00. Tålmodighet er en dyd jeg ikke har. Går det virkelig ikke an å være mer spesifikk? Jeg kunne nøyd meg med et totimers vindu altså, da hadde jeg fortsatt hatt mulighet til å utrette store ting i mellomtiden! Men nei, pakken kommer mellom elleve og fire, og jeg vedder en tier på at den er her nøyaktig fem på fire. Darn it all to heck.

Men Bergen er fortsatt fin, selv om man må oppholde seg innendørs. Det gjelder bare å finne den rette aktiviteten til å holde seg opptatt, lage noe liflig for ganen for eksempel.

0405Te! Alle vet at teen smaker ekstra godt når du har den i en gjennomsiktig kanne og teen består av en tørket blomst som vokser til noe som ligner et sjømonster med masse tentakler. Da blir man tilstrekkelig distrahert fra tesmaken, og glemmer at man egentlig hadde skikkelig lyst på sjokolade. (Yeah yeah, don’t reward yourself with food, you are not a dog. Men jeg kan være det om jeg har lyst!)

Det ser jo unektelig ganske fantastisk ut, ja?

0607Og ved en nærmere titt på underlaget kan man også se at jeg fortsatt ikke har lært noenting av den gangen jeg tømte en blomstervase i Skjeggen sin helt nye pc og kverket den. Hva da, væske og data hører ikke sammen? Det virker for meg!

Kom til Bergen, folkens. Sjansen er en til ti for at du treffer den rette dagen å besøke byen på, og når du først har opplevd det kan alle andre byer bare ta seg en bolle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s