comment 0

Kjære smågodt, jeg tror vi må slå opp.


Jeg elsker smågodt. Jeg elsker å kunne plukke de bitene jeg liker aller best og sette dem sammen til en pose full av vidunderlighet, tilpasset mine ønsker i akkurat den mengden jeg vil ha. Men jeg tror ikke jeg kan fortsette dette forholdet lenger.

Det finnes mange grunner til at man ikke bør spise smågodt, selvfølgelig. Næringsinnholdet er på trynet med sukker og fett, og Dagbladet var så vennlig å poste en oversikt over kaloriinnholdet. Fire biter tilsvarer en liten middag eller noe sånt, og det stopper gjerne ikke på fire biter når jeg først går i gang. Men selv om jeg er klar over dette har jeg en tendens til å ikke bry meg spesielt mye om det.

Nei. Det som satte den siste spikeren i kisten for dette forholdet skjedde under en liten snartur på butikken i går kveld. Jeg hadde faktisk ikke kjøpt smågodt, og godt var det, for i kassekøen (som selvfølgelig går rett ved siden av snopehyllen) gjorde jeg en skjellsettende observasjon.

Jeg luktet ham først. Lukten av gammel tobakk, alkohol og uvasket kropp utgjorde en odør som var helt umulig å overse. Han stod ved smågodtreolen og kikket på boksene, og etter en liten stund fant han seg en pose. Flippet opp lokket på boksen med festkaramell, min soleklare favoritt over alle, og begynte å forsyne seg. Legg merke til at jeg ikke sier noe som helst om at han plukket opp en av plastspadene først – for det gjorde han ikke. Han gravde seg igjennom innholdet i boksen med fingrene, og fortsatte så ufortrødent til neste boks.

Og plutselig så ikke smågodthyllen så fristende ut lenger. Hvor mange gjør dette i løpet av en dag tro? Hvor mange har klødd seg i rompa før de gjør det? Og hvilke ekstragjester har jeg egentlig med meg i posen min? Der jeg stod hadde jeg intenst lyst til å finne såpehyllen og vaske meg selv innvendig med zalo. Og jeg innså at livet aldri kom til å bli det samme igjen.

Beklager, smågodt, men heretter blir det utelukkende snop beskyttet fra omverden av et tett lag innpakningspapir på denne Havkuen. Det holder at snopet jeg spiser er næringsinnholdsmessig drit, jeg trenger ikke ekte drit i tillegg!

20131106-084801.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s