comment 0

AAAAH! Ze flashing knobs!


Nå er jula ferdig folkens, og det er på tide å hive den forbannede, blinkende julebelysningen langt pokker i vold! Spør du meg burde det vært gjort lenge før jul egentlig. Det er koselig med julelys altså, men bare når den henger der sånn stille og pen og gjør mørketiden litt lettere å bære. Ikke når den prøver å gi forbipasserende epileptiske anfall!

Dette er ikke pent! Og dette er en av de mindre plagsomme variantene. Det finnes juletrebelysning som blinker i helt fullstendig random intervaller så man aldri helt vet hva man skal forvente, og lys som veksler mellom grelle farger – alle disse observert ute. Noe som gjør at jeg må dobbeltsjekke at jeg ikke har saks i lommen når jeg forlater huset fordi fristelsen til å klippe bare ville blitt alt for, alt for stor. På førsteplass på hatlisten min er vindusbelysningen i en av leilighetene i naboblokken. De har omkranset hele vinduet med lys i forskjellige farger, gul, rød, grønn, blå – ja, resten av regnbuen også. Og de blinker med så heftig signaler at jeg er sikker på at alle romvesen i mils omkrets får det med seg. Jeg antar at dette er de som bare aldri ble lei av diskoen på ungdomshuset, og bestemte seg for å gjøre leiligheten sin til et permanent minne over fordums tider. Det har i alle fall ikke noe med jul å gjøre. Hvordan kan dere leve under sånne forhold? Med mindre du er en politibil, en ambulanse eller en brannbil så er blinkende lys et tegn på at du enten må skifte lyspære eller alt du har skrudd den fungerende pæren for dårlig til!

Nei, nå er det heldigvis slutt på skiten snart. Og inntil folk får fingeren ut og skåner omgivelsene mot deres dårlige smak i julepynt får jeg heller bare lukke øynene og skaffe meg sinnsro på andre måter.

DSC_0025

Og håpe på bedre tider neste jul. Blinkende julebelysning kommer i alle fall aldri over dørstokken i mitt hus – med mindre den er hanket inn for en eller annen rituell brenning på et alter eller noe. Det vil sikkert ha en svært positiv effekt på gaveinnhøstningen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s