comment 0

Klesvaskere på internett!


Jeg trenger hjelp, og jeg innser det. Klesvasken min har til nå vært totalt uproblematisk, med alt tøyet i samme fargeklasse; mørke. Svart kan vaskes med mørkt grønt og lilla og blått, det går fint. Men nå ser vi plutselig en endring i klesvasken, plutselig har det kommet store innslag av hvitt og blekt rosa. Jeg visste ikke at den fantes så mye rosa tøy jeg! Og nå må ikke alle som har gitt oss rosa klær føle seg støtt altså, jeg er veldig takknemlig og jeg skulle ønske alle hadde folk som dere rundt seg. Men stakkars Trampoline har en mor som mener at basisplagg er t-skjorter med gøyal tekst og innslag av hodeskaller, og da melder jo ønsket om noe litt annet enn .. rosa.. seg innimellom. Jeg gikk for å handle noen nye her forleden, da ungen i tillegg plutselig har vokst noe grassalt, og da innså jeg jo hvorfor vi får så mye rosa. Det er bare rosa i butikken! Det finnes ikke noe gøyalt til småttiser i det hele tatt. Jeg var i tre butikker, før jeg endte opp med noen gørrnøytrale hvite og grå saker. Det stod ikke noe bedre til i gutteavdelingen dessverre, det var like kjedelige saker der bare i blått. Blekt blått. Grøss. Heretter kommer jeg bare til å handle babyklær på nett på riotlab, punkrock baby for alle pengene!

Uansett, det var ikke dette jeg skulle snakke om. Det var klessortering! Etter et par feilvask har jeg innsett at lyst rosa må vaskes sammen med hvitt for å unngå at det blir lyst rosa med en skittengrå undertone. Det er faktisk ikke så pent. Og så fikk jeg høre at om det er farge på utsiden, men hvitt på innsiden, så skal det vaskes med hvite klær. Right. Det forklarer et par andre tabber. La oss ta ett minutts stillhet for bodyene som måtte bøte med livet for denne kunnskapen. (Bodyene, og en av mine favorittruser. Den var lysegul med sauer på utsiden og hvit på innsiden, og gikk i fargevasken. Da den kom ut så alle sauene ut som om de hadde fått munn-og-klov-syke. RIP.)

Men nå støter jeg altså på en ny utfordring. Jeg har pakket ut noe klær som jeg kjøpte for leeenge siden og egentlig ikke trodde at Trampoline noensinne kom til å bli stor nok til å passe i (de var jo DRITSVÆRE!) og jeg har ikke lyst til å kverke dem i første vask. Men jeg vet ikke hvor de passer hen i skalaen!

wpid-wp-1431342204614.jpegDet er pysjen med reven på som gir meg hodebry. For den er jo mye lysere en supermannpysjen (som forøvrig var det jeg gikk ut av butikken med i mitt forsøk på å kjøpe bodyer), men den er ikke hvit på innsiden. Og den virker litt mørk til å vaskes med hvitt tøy? Jeg har ingenting som ligner, og jeg kan jo faktisk ikke vaske bare denne pysjen alene, da kommer greenpeace og tar meg. Og akkurat denne pysjen liker jeg så godt at jeg KAN ikke kverke den. Hilfe! Jeg vet ikke mine arme råd, kan noen forklare meg hvordan dette henger sammen?

Og mens vi er i gang, kan noen forklare meg hvorfor man synes det er smart å lage så himla mye hvitt baby-tøy? Eller er det bare min unge som kliner mat over alt når hun spiser, og alle andre barn kommer ut fra måltidene like rene og pene?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s