comment 0

Onsdag morgen, minutt for minutt, pluss/minus 10%.


Opp i otta og ut må han, som skal til tannlegen klokka åtte og må lufte hunder først. Spesielt når det er 10 minusgrader og alle de faste tisseplassene til gamlemor er snødd ned. Hun liker ikke å bli våt. Hun liker ikke kulde. Og akkurat som eieren blir hun sur og trassig i sånne omstendigheter og nekter å gjøre noe. Det bannade veisaltet hjelper ikke.

Det er kaldt. Skulle tatt på stillongs. Gjorde det ikke, for det stod på Yr.no at det skulle være -2. Må begynne å sjekke virkeligheten opp mot den virtuelle påstanden før jeg går ut.

Setter meg på buss. Innser at jeg er alt for tidlig ute. Det er for kaldt å være tidlig ute. Ramler innom Godt Brød for kaffe. Søler kaffe på buksen. Innser at jeg blir hun på Odontologen med kaffeånde og kaffeflekker på buksen.

På Odontologen. Kan stolt forkynne til tannpleiestudenten at jeg ikke snuser eller drikker brus. Prøver å finne en måte å slippe unna og innrømme at jeg er for lat for tanntråd. Blir gjennomskuet så det ljomer. Prøver å dekke kaffeflekkene med kindelen. Får opplyst at tennene i underkjeven flytter seg mot venstre, så midtlinjen er ikke lenger på midten. Ser omtrent sånn ut:

image

Tannpleiestudenten tror ikke de prøver å rømme. Vil likevel kjøpe inn en pall med tanntråd, bare i tilfelle. Kanskje de ikke liker meg lenger. Kanskje de prøver å flytte til magen. Det ville være fatalt.

Får opplyst at jeg ikke gaper veldig høyt.  Læreren spør om det hender jeg blir sliten i kjeven om jeg gaper veldig lenge. Det er litt vanskelig å svare på, siden det er reell drukningsfare forbundet med overdreven gaping i Bergen. Kan prøve å gape ut dagen i dag siden det er opphold. Er visst ikke spesielt morsom.

På vei til jobb. Kan ikke drikke kaffe da studenten pusset tennene mine med en sånn fancy maskin og jeg vil ikke ødelegge arbeidet.

Kommer til å drikke kaffe likevel. Håper det blir vår snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s