comment 0

På  kujakt. 


Disclaimer. Til alle bønder som reagerer på tittelen må jeg få presisere at jaktens formål ikke på noen som helst måte innebar fanging, skading eller skremming av ku. Ei heller catch and release. Ikke fra vår side i alle fall. Kuenes hensikt er mer usikker. 

I går regnet det. Vi satt med støvler og regntøy, jenta lastet stein i elva og jeg satt og lurte på om Reima kan lage regntøy til voksne og. I min erfaring er det ikke noen andre som har laget noe som dekker mitt behov i alle fall. 

Det var koselig det altså, men det var enda koseligere at det ble sol i dag. Den har vi ikke sett siden starten av juni eller noe. 

Sol betyr ut. Og hva finnes det av spennende attraksjoner her til fjells? Kuer. Småtten vet hva kuen sier, kanskje på tide hun fikk se en som ikke var klistret på en melkekartong. 

Så vi gikk til skogs for å finne ku. Vi fant dem også, langt oppi skogen. Og jeg tenkte for meg selv at kuer er jammen ganske store. Det vet jeg, for fire-fem av dem kom helt bort for å inspirere oss. Massive hodeskaller der altså. 

-Er de farlig, sa jeg. 

-nei, sa Skjeggen, -bare nysgjerrig. 

-Ikke ku, sa småtten, -hadet ku!

Med armen godt klistret rundt Skjeggen sin nakke fikk småtten se ku. Og så forsøkte vi å gå fra ku. Det var da kujakten begynte. For da vi gikk nedover igjen kom hele flokken på åtte -ti joggende etter oss. 

-Er de farlig nå, sa jeg. 

-Nei, sa Skjeggen. -De bare leker seg. 

Men en ku som kommer joggende etter deg for å leke er enda større enn en som står stille, og jeg hadde ikke mye tiltro til at de hverken forstod forskjellen på størrelsesforholdet eller hadde evnen til å stoppe. 

-Ta det med ro,  sa Skjeggen. -De kan ikke svinge, så bare hopp ut i siden. 

Underlig nok hjalp det ikke helt, og jeg tenkte stille «hadet, ku!». Etter en stund sakket de akterut, og vi rundet en sving. Det hørtes ut som de stoppet, og vi gikk til hytten. 

Nå har de funnet oss. De har omringet hytten. Unix, som er kveg-gjeter har bjeffet på dem, men de brydde seg ikke. Fatter ikke det. 

Så da får vi bare håpe at disse kuene faktisk er informert om at de er planteetere, da, og ikke tror at de er Ku-Rex eller lignende. Hvem vet. Kanskje de blir slag-ku om de får smaken på menneskeblod. 

Hvis dere ikke hører fra oss igjen, blame the cows! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s