comment 0

Norsk dustehodet svaneretriever.


Kjære hund. Du er en gjeterhund, ikke en toller. Du er ni år gammel, og har ikke brydd deg nevneverdig om vannfugler før. Og så, etter fem minutter på ved sjøbua, så bestemmer du deg for å hive deg i vannet etter en svane? 

Jeg tror ikke egentlig hun skulle hente den. Jeg tror ikke helt hun skulle jage den heller, for alt jeg vet trodde hun plutselig at hun var en svane og agerte deretter. Fakta er i alle fall at et svanepar med fire unger kom for å sjekke om det var mat å få her. Det var det ikke, men det var en hund. Hunden så på svanene i to sekunder, og man formelig så krysskoblingen i hjernen hennes. BING sa det, så stakk dyret til vanns. Og vi tenkte at her blir vi en hund i manko, svanepar med unger? Svanen kommer til å knerte den hunden. 

Det skjedde ikke. Den ene svanen bestemte seg for å lokke henne vekke fra ungene, og hunden beit på som en 28-åring på pokemon-jakt. Og utover fjorden svømte de, og vi innså at om vi mister hunden nå er det ikke fordi svanen tar den, men fordi den er for teit til å snu. Det var ingen kontakt å oppnå. 

Så dagens treningsøkt? Det ble altså en lenger svømmetur for undertegnede. Og her er scenarioet: Først kommer svanen, hvesende og flaksende. Så kommer hunden, som ser ut som hun har sitt livs beste dag. Bakerst kommer jeg, hylende. «UNIX!! KOM HIT!».  Hun snudde seg og så på meg i to sekunder, og jeg øynet håp. Men så tenkte bikkja «JEG ER EN SVANE» og snudde nesen til havs igjen. Og her begynte jeg å nærme meg grensen for hvor langt jeg kunne svømme.  Vi nærmet oss midtfjords, og jeg hadde ikke så lyst til å bli morgendagens overskrift i VG.  Og bikkja svømte. Og svømte.

Flaks for oss, så kom det to båter til hjelp, hvis ikke er det mulig vi hadde vært en hund i manko. «Er den grei?», spurte den ene båtføreren. «Jada», svarte jeg, «Den er bare veldig dum. Den er også gratis akkurat nå.»  Og de fikk hanket inn hunden og kjørt den til kai der Skjeggen stod med småttisen og den andre hunden, som gudskjelov HATER vann,  og jeg kunne plaske tilbake og ta meg tid til å kjenne etter hvor sinnsykt bra temperatur vannet hadde. Jeg fikk tilbud om å sitte på, men jeg var iført en hvit truse og var allerede flau nok over hunden sin oppførsel.  «Jeg vil også bade», sa småttisen.

«Det er lurt å ha bånd på bikkja», sa den ene av båtførerene.  Yah. Jeg merket meg det.


«Nå er jeg en hund. Men i dag var jeg også en svane. «

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s