comment 1

Ikke plag meg.


Jeg vet ikke om det finnes noe som gjør meg mer gretten enn å være forkjølet. Det måtte i så fall være om noen vekker meg om natten uten å ha en skikkelig god grunn, og den bør foreligge innen tre sekunder fra oppvåkning.

Det er altså på grunn av førstnevnte at jeg tramper rundt som en bjørn med tannpine og tar absolutt ALT opp i verste mening. Jeg kan ikke puste igjennom nesen, og det er faktisk en av mine favorittaktiviteter.  I tillegg går jeg rundt med en geriljanese som plustelig kan finne på å tømme seg for overflødig snott på tre sekunder. Som for eksempel da jeg gikk innom Elkjøp for å se på vaffeljern. Jeg virret målløst rundt og kunne ikke finne et eneste vaffeljern blant vaskemaskinene, da en hyggelig kar kom bort for å spørre om jeg trengte hjelp. Svaret var jo ja, i aller høyeste grad, på SÅ mange nivåer. Men akkurat da valgte nesen min å åpne kranen for syndefloden, og kleenexen lå HELT nederst i vesken. Så i panikk bråsnudde jeg og løp ut med et «NEI!!» slengt over skulderen. Jeg skammet meg bare litt, fram til jeg sjekket nettsidene til Elkjøp for vaffeljern. De har et til TO TUSEN kroner som steker EN lusen vaffel. De har mange andre også altså, men bare det at de har noe så idiotisk på lager er en så stor fornærmelse mot sunn fornuft at jeg nekter å handle der.

DSC_0134

Stock photo. Bikkja mi er så mye penere enn meg akkurat nå (både på innsiden og utsiden) at jeg finner det mer fornuftig å poste bilde av den.

Neste stopp, apotek. Jeg har fått beskjed om å ta jern en liten stund, og at det er lurt å ta samtidig som c-vitamin for å øke opptak. Så der stod jeg ved kassen på apoteket, og apotekdamen informerte meg hjelpsomt om at det var lurt å ta jernen og c-vitaminen samtidig. Jeg tvang munnen min godt igjen for å motstå fristelsen til å spørre henne om hun kanskje kunne tenke seg at det var en grunn til at jeg kjøpte begge to samtidig –  som for eksempel at en eller annen jegvetikkejeg medisinsk person har bedt meg om å ta jern og anbefalt meg å gjøre det sånn allerede? Dessverre kan jeg ikke holde munnen lukket alt for lenge på grunnlag av den alt for blokkerte nesen, så jeg forsøkte å skuffle resten av varene mot henne for å komme meg ut derfra så fort som mulig.

Det var da hun så den. Nesesprayen. Hun rynket pannen litt, myste mot magen min og fortsatte å være ekstremt hjelpsom i sin informasjon videre om at jeg ikke måtte overdrive bruken av nesespray nå da, ikke flere ganger om dagen og helst ikke i det hele tatt.

Jeg sverger, jeg kjente damp komme ut av ørene mine. Jeg hadde for det første ikke bedt om råd, og for det andre synes jeg personalet på Apotek 1 burde lese sine egne nettsider av og til. OG JEG SITERER:

«Det finnes flere typer nesespray mot tett nese du kan bruke når du er gravid.

Nesespray som inneholder xylometazolin (for eksempel Otrivin, Zymelin, Nazaren) kan trygt brukes når du er gravid.

Sprayen virker bare i nesen og tas i svært liten grad opp i kroppen din. Den vil derfor heller ikke påvirke barnet ditt. Du bør likevel ikke bruke nesesprayen i større doser enn det som er anbefalt i pakningsvedlegget (bruksanvisningen), altså høyst én dose i hvert nesebor 2-3 ganger daglig.»

Ser det ut som jeg overbruker nesespray? Hadde jeg stått og tømt kaffeånden min i fjeset på alle i nærheten om jeg hadde brukt nesespray hvert femte minutt kanskje? Til alt hell tømte nesen min seg akkurat da, så jeg måtte fokusere på å montere kleenexen og hadde ikke nok hjernekapasitet til å frese ut edder og galle i tillegg.

dragon

Vel vitende om at det var høy sannsynlighet for at jeg hadde en skalvikalledet gretten dag og nok overreagerte på .. alt.. gjorde jeg en strategisk tilbaketrekning mot nærmeste utgang. Dumpet den tomme kaffekoppen min i et søppelspann utenfor en random fast-food-sjappe. Hvorpå damen som betjente sjappen stakk hodet ut og ropte: «DUUU! Vi har kaffe til bare TI kroner altså!».

SÅ FINT FOR DEG DA. Etter den tomme koppen jeg akkurat kastet i bosset å dømme er det kanskje den minst nyttige informasjonen jeg har fått i dag. Med unntak av ALT som ble sagt på Apotek 1. Dessuten vil jeg ikke ha cappuccinoen min spydd ut av en maskin, jeg vil ha den laget ordentlig. Jeg har ikke smakssans, så jeg hadde aldri i livet smakt forskjell i en blindtest, men det er sånn jeg vil ha det.

Slutt å plage meg, verden. Jeg har ikke tålmodighet til deg i dag. (Og til alle bloggere på blogg.no – TÅLMODIGHET STAVES MED Å, IKKE O!)

Takk for meg.

1 Comment so far

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s