comment 0

KANSKJE DET ER TENNER. 


For rundtomkring tre år siden var dette et evig mantra. Eller kanskje mer to og et halvt. Uansett. Vi hadde denne vakre babyen som for det meste var snill og grei, men av og til drev oss til vanvidd fordi hun ikke sov. Det er ikke så lett å vite hvorfor babyer ikke sover. De første tre månedene er mantraet «kanskje det er luft i magen?», og så går det et par måneder hvor man bare sier «eh, gudene vet,vi gjør i alle fall ikke», og så begynner man på «kanskje det er tenner?» rundt 5-6 måneder. Hver gang lille førstefødte var urolig,så vi på hverandre, nikket og sa «det er nok tenner».  Men det barnet spratt ikke en eneste tann før hun var ti måneder, og da viste hun ikke tegn på det i det hele tatt. 
Lillebror, han er en litt annen historie. «Er han snill?» spurte alle jeg traff. Jeg svarte ja, jeg, for det var jo ikke som om han plukket vingene av fluer eller prøvde å tenne på katten til naboen. Om de hadde spurt om vi sov, DA hadde svaret blitt et annet. Skjeggen sier at han er født sint, «du skulle sett han når han kom ut!» sier han. Uansett, etter tolv uker og en dag, og en liten dæsj maltekstrakt, ble det en annen hverdag. Jeg kunne endelig slutte å nynne på Timbuktu for å holde meg oppegående (det kommer ordna sig, det gör det alltid, jo det löse sig, så bruker alt bli).

Poenget mitt? Joda. Det er en stund siden jeg har stått med bæresjal i stuen midt på natten, og gudene skal vite hvorfor det ble sånn i natt. Kanskje han har ørebetennelse. Kanskje han har luft i magen. 
ELLER KANSKJE HAN FÅR TENNER. 

Ikke vet jeg. Men jeg står nå engang her da, og lurer på hva pokker den pippen utenfor er så himla blid over. Hurra, klokken er fire, jeg er liten og fjærkledd og teit, liksom. 

En ting vet jeg da. Det kommer ordna sig, det gör det alltid, det kommer löse sig, så bruker alt bli. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s