comment 0

Når brillene er innelåst er det ikke fordi de har gjort noe galt.


Det hender at jeg forlegger ting. Noen kan til og med påstå at jeg er litt rotete av meg, og at det er fysisk umulig for meg å legge ting på en plass hvor jeg finner dem igjen. Planen for dagen i dag var å sykle begge ungene til barnehagen – og da jeg planla det i går trengte jeg to ting for å få det til å funke: Sykkelpumpe og sykkelbriller. Værmeldingen sa regn, og erfaring tilsier at om man sykler uten briller når det regner ser man ikke en skit. Jeg vet ikke hvordan det er å sykle når det er sol, det har aldri vært et problem i Bergen.

Hver gang jeg har trengt sykkelbrillene har det krevd en iherdig leterunde for å finne dem. Logikken tilsier at jeg trenger et par reservebriller, til den dagen jeg faktisk ikke finner dem. Så jeg busset til nærmeste sportsbutikk for å sjekke muligheten og presenterte mitt behov: Jeg sykler til og fra jobb. Og til og fra barnehagen. Kanskje litt ekstra innimellom fordi knærne mine ikke funker. Jeg trenger ikke noe fancy, jeg trenger egentlig bare regntrekk til øynene.

Jeg burde kanskje luktet lunten når mannen jogget bort til et stort, låsbart glassmonter. Jeg gjorde egentlig det også, til og med jeg innser at når noe i en butikk er låst inne er det ikke av hensyn til publikumsfare liksom. Meeeeeeen det kunne jo hende at de hadde plassert det billige dritet inni der og?

Mannen plasserte tre forskjellige briller på meg mens han fortalte om hvordan de fremhevet asfalten og de hvite stripene og de gule stripene og unngikk ethvert spørsmål om pris. Det er som regel et dårlig tegn. Jeg VET at jeg ikke så ut som en som skulle være med i tour de France altså, så jeg kan ikke helt forstå at han kastet bort energi på dette salget. Jeg pleier å se asfalten greit nok, trenger ikke briller til det. Den er under alt vannet liksom. Til slutt nappet jeg til meg en brille med prislapp på, og fikk bekreftet det jeg ante: TO HØVDINGER skulle han ha for dem.

Det går jo ikke. Jeg kommer til å legge dem et eller annet lurt sted, og min vanlige irritasjon mot meg selv kommer til å tidobles, ispedd en god dæsj panikk fordi jeg akkurat rotet bort en måned med middager. Jeg kan jo ikke ha sånt, hallo. Skjeggen har forbud mot å kjøpe dyre smykker til meg, jeg vil mye heller ha glitrende juggel jeg kan gå med hele tiden, elske ihjel og ikke ha intens skyldfølelse for å ødelegge. Sånn som gifteringen min, som mest sannsynlig ligger i en kuruke i en skog på Voss en plass. Ok så har jeg intens skyldfølelse for å miste den. Men briller til to tusen? Næææææh.

wp-1504805186967.

79.90 på Jula. Ser asfalten klart og tydelig, og får ikke vann i øynene. Og innser at alt rotet på stuebordet synes i brilleglassene.  Det er derfor jeg ikke er toppblogger. Det, og at jeg hadde måttet blogge fire ganger om dagen. Og at jeg måtte hatt … lesere for å bli toppblogger. Kanskje jeg må kjøpe meg noen lesere.

Jeg fant ut at jeg trenger en lagringsplass til sykkel og sykkelvogn også, det er ikke egentlig plass i garasjen. Jula vettu, de har det og de. Jeg skal aldri shoppe noe annet sted enn Jula og Clas Ohlson igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s