comment 0

Kaos. Fra vi stod opp til vi la oss.


Det har vært min temasang de siste fire årene. Det sanneste jeg noensinne har hørt om barn er utsagnet «living with a kid is like living with a drunk, suicidal midget». Og likevel så er det så gjennomført herlig! Selv med de øyeblikkene du bare lurer på om du har mental kapasitet nok til å komme ut av dette med vettet i behold.

Kafè-besøk blir for eksempel en pen blanding av kondisjonstrening og ekstremsport. Når ettåringen har fått smaken på milkshake og det kommer en servitør med et brett med fire milkshakes til bordet ved siden av og du er litt på etterskudd av guttungen. Og han går bananas ved synet, hiver seg rundt beina på servitøren og prøver å klatre opp buksen hennes. Gjett om jeg er glad for at hun ikke hadde for store bukser! Og det tror jeg hun er og.

Eller i foajeen på Solstrand hotell hvor jeg hører meg selv strengt forkynne: «Ikke hopp i den sofaen! Sett fra deg det bildet!» On a sidenote, i det øyeblikket der gikk det en fyr forbi med en fight club-hettegenser på. Hadde det ikke vært for at Åsgårdsreien var på vei mot et lite bord fullt av te-lys, så hadde jeg stoppet ham og sagt i samme tonefall «Du bryter den første regelen!».

Og små barn er kaotiske nok i seg selv, men om man legger til to aldrende hunder på toppen, da får man dager som i dag tidlig. Hvor jeg åpner døra til gangen og registrerer litt for sent at en av bikkjene har spydd rikelige mengder rett foran døren. Ettåringen så det og. Han plasket i det han, mens storesøster hjelpsomt stod ved siden av og satte i gang ææææææææææææææææææææææææææsj-sirenen. For så å sette i gang den andre sirenen da den store hunden stjal kavringen hennes mens jeg var opptatt med å tørke spy, og ikke hadde et øye på dem.

Selvfølgelig, i forkant av dette hadde vi en rolig stund i sofaen altså. Fireåringen i armkroken, junior på fanget. Akkurat i passe høyde til at jeg kunne sniffe nakkene til begge to. Jeg vet ingen unger som lukter så godt som mine gjør. Og jeg mener ikke å disse hygienen til alle andre foreldre altså, det er en lukt som ikke har noe med såpe å gjøre.

Ungene kom seg i barnehagen etter en nøye håndvask. Jeg har jobbet med å sove av meg forkjølelsen. Snart helg igjen. Vi overlever den og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s