comment 0

Et tu, Unix.


Jeg sådde solsikker. Det var den spede begynnelsen på min interesser for hage, vi har et overgrodd villniss av en sak som må ryddes og strigles og .. gjøre hva enn man gjør med hager. Jeg vet ikke jeg. For min del begynte det med solsikkene, plutselig så jeg for meg hvordan jeg kunne ha masse sosikker langs gjerdet og jeg fikk lyst til å rydde til et bed til dem. Og så vokste ambisjonene derfra. Rydde hele hagen. Ha en sklie til barna og et klatrestativ til mor. (Hæ? Neida Skjeggen. Jeg bare tuller. Neida.) Drømmene vokste sammen med de små spirene i boksen min inne, og jeg stelte dem så godt jeg bare kunne. Tre år på rad har jeg kverket solsikke-spirer, men I ÅR FOR POKKER!

Jeg kom så langt som til å plante dem ut. Jeg kjente angsten da det plutselig sluddet, det første jeg gjorde hver morgen var å se om de fortsatt var i live, og det siste jeg gjorde før jeg la meg om kvelden var å kikke ned til dem og si god natt. Syv små solsikkespirer og en drøm om en hage.

Så en morgen. Jeg kikket over gjerdet og så til min store skrekk at det kun var tre spirer igjen! Jeg dobbeltsjekket, trippeltsjekket, hva hadde skjedd? Jeg fikk et hett tips om at duer kan være rovdyr på spirer, og duene i nabolaget var rimelig uglesett fra min side. Helt til i dag. Da skulle jeg vise mysteriet til en nabo, og oppdaget til min store skrekk at nå var det bare TO spirer igjen. De djevelske fuglene! Eller var det brunsnegl? Naboen mente at det kunne være brunsnegl. Midt i denne samtalen kommer altså det idiotiske hundedyret mitt tråkkende bort og FRESER i seg de siste to spirene. For så å snu seg til blomsterpotten og begynne å spise av jorden oppi den.

Åh. Ååååh. Å nei. Selvfølgelig er det bikkja liksom! Den som eter gress, bark, jord og meiseboller, selvfølgelig ville hun hive seg over mine stakkars, små solsikker!

Hvor går vi herfra? Hva er vitsen med å plante noe i hagen om det bare blir spist av brunsnegl, duer og bikkjer? Er det da noen vits i å rydde resten av hagen? Det eneste som skjer da er at jeg må holde den ved like. Akkurat nå er den.. bievennlig. Det er vel en god ting.

Oh Unix. You done me wrong. Jeg håper det smakte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s