comment 0

BE (passive) aggressive!


Det er ikke så lett å huske folkeskikk i skiftet mellom seinvakt og tidligvakt, i alle fall ikke når man er ute med bikkja rett før tidligvakt. Som regel er det ingen som trenger å forholde seg til tordenskyen Hilde så tidlig, så jeg blir sjeldent fersket i det.

I dag var et unntak. Jeg abonnerer ikke på noen aviser, og avis i papirform er kun noe som tar plass i papirbosset for meg. Det er også ekstra jobb, fordi siden postkassen vår har blitt ranet et par ganger, investerte vi i en med lås, så for å få ut posten så må man ha nøkkel. Nå, siden vi har gått over til nøkkelfri dør (halleluja) så har jeg aldri nøkler med meg lenger.

Det betyr at jeg faktisk må huske nøkler for å hente post. Det gjør jeg bare en gang i uken eller så.

Så, hvorfor i all verden snakker vi om aviser og låste postkasser? Jo. Bergensavisene insisterer på å gi meg avisen deres gratis. Altså, dette er ikke partikkelfysikk. Om jeg ikke abonnerer på en avis så vil jeg ikke ha den. Med avis oppi er det mindre plass, og det gjør at jeg må hente post sånn TO ganger i uken i stedet for en! Jeg orker ikke å forholde meg til det. Men jeg har ikke noe valg, og det gjør meg så utrolig sur.

I dag da. Lufte bikkja før jobb. Spaserer opp mot postkassene. Der står BA-drittsekken og putter aviser i alle postkassene.

Snæpp sa det da det raknet mentalt.

Jeg tror at løvebrølet mitt bare var på innsiden, men det er godt mulig det syntes på utsiden. Jeg strenet bestemt opp mot postkassene. Innså at vår postkasse allerede var besudlet med den fordømte avisen. Sinnet vokste.

Og her tenker du kanskje at jeg ga verbalt uttrykk for min misnøye? Nei, altså, jeg har bodd i Bergen i mange år, men jeg har fortsatt en liten del sørlending i meg. Og det er akkurat denne delen. Den som fester et olmt blikk på avisbudet, tramper forbi bort til postkassen, røsker opp avisen igjennom den lille sprekken så den blir flerret opp og totalt ødelagt, for så å dumpe den i nærmeste papirboss uten å si et ord.

Sånn i etterkant tenker jeg at jeg kanskje kunne gjort det litt anderledes. Men det kunne forsåvidt han også, for eksempel ved å la være å legge drittavisen sin i postkassen til noen som ikke abonnerer på den. Jeg vil ikke ha noe gratis. Med mindre det er spiselig. Da vil jeg ha det. Putt snop i postkassen min, ikke avis!

Og ellers, her har dere en passende temasang for resten av dagen. God helg! … … .. eller… god midt i uken. Det er like mye tid igjen til ny helg som det har gått siden forrige helg. Velkommen til midt i uken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s