comment 0

Det begynte med to kuber.


Jeg vil begynne med bier, sa jeg. Ok, sa Skjeggen.

Jeg har mulighet til å kjøpe produksjonsbier, sa jeg, ikke avleggere. Ok, sa Skjeggen.

Produksjonsbier er bier som er i bånn gass med å lage honning og bie seg rundt. Avleggere er nye av året og jobber mest med å lage seg nok bier til at de ikke dævver om vinteren. For en nybegynner er det ene litt mer omstendelig enn det andre.

Men vi tok oss ikke nær av det.

To kuber, to bifolk, hei jeg er birøkter. Ja, er du nå egentlig det, når alt du kan om bier kommer fra to forelesninger og to bigårsdbesøk? Eller er du bare en bedreviter med to kuber i hagen? Som overhodet ikke kan nok til å bedømme plassen i kuben. Som ikke kan spesielt mye om svermetrang. Pang, sa det, så ble det sol og varmt og biene biet seg enda mer. Og plutselig satt det en klase i hagen til naboen. Rømling, vad döljer du for mig i dina mörka ögon? Jeg hadde reist vekk for helgen, og trodde jeg hadde gjort nok til at det ikke hastet så mye.

Det var altså feil. Og så måtte jeg hive meg over telefonen og ringe birøkterenes svar på ghost busters. Biene ble fanget inn. I alle fall halvparten. Det viste seg at det var to svermer, en trygt bevart i en ny kube og en som bare flippet oss fingeren og stakk igjen. Jeg tenkte flott, da tar biefangeren med seg kube og bier og jeg kan leve lykkelig med to kuber.

-Men det er jo dine bier, sa han, og gikk sin vei.

Fanken. Da hadde jeg plutselig tre kuber, og teknisk sett en frittgående en et eller annet sted. Men det gode med det, var at nå hadde de svermet, da slipper jeg å tenke mer på det. Tenkte jeg. Men hva vet vel jeg. Ikke det i alle fall. For det var feil. Neste kikk i kuben. Alt tydet på at de fordømte biene hadde tenkt å gå prisonbreak på meg en gang til. I tillegg gjorde den andre kuben himla mye rart, og da jeg leste opp funnene i den kuben for en medrøkter var konklusjonen at her har du to dronninger.

Jeg skal ikke kjede dere med detaljer. Enden på visen ble i alle fall at hei, jeg er birøkter. Jeg hadde to kuber for to uker siden, nå har jeg fem. Hilfe.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s