comment 0

Kaptein Klonk på birøkt.


Kort fortalt, jeg skal bytte dronning i det ene bifolket mitt. De trenger ei som ikke lager fullt så mange mannfolk. Jeg kan snakke mye om hvorfor dette skjer, men det er strengt tatt ikke så himla viktig. Etter et dypdykk i hvordan dette bør gjøres innså jeg at jeg måtte spurte opp i bigården og gjøre noen forberedelser og det litt fort. Den nye regenten kommer neste uke (i posten. Postordrebrud. Det er greit når det er bier.) og før den tid skal yngeltavler flyttes opp og gjøres klar til å bli avleggere. Det er egentlig ganske enkelt og greit, men .. ingenting blir helt like enkelt som i teorien når jeg gjør det. Stakkars bier. De må jo lure på hva i alle dager det var som traff dem når de ble sendt til Fyllingsdalen.

Åe inniheianemann, no kommar hon igjen! Fakerten.

Vel oppe i bigården innså jeg to ting: Først av alt. Sist vi var der hadde vi glemt å sette på dronninggitter. Det vil si, dronningen kan være hvor som helst i alle tre kassene. Jeg hadde tenkt å plukke av den øverste kassen, nappe ut noen tavler med yngel i kassen under og forsikre meg om at det ikke var noen dronning på dem, og så putte dem opp i den øverste kassen. Så enkelt og greit kunne det ikke gjøres nå, jeg måtte faktisk møysommelig gå igjennom ALLE tavlene i ALLE kassene til jeg fant dronningen. Pokker.

Ting nummer to innså jeg da jeg begynte dette arbeidet. Og det var at jeg hadde tatt Skjeggen sine hansker. Skjeggen, han har ganske store hender. Og dere vet hva de sier om menn med store hender? De har store hansker. Så ja, disse hanskene var noen nummer for store. Og det er faktisk ganske dumt når du holder på med presisjonsarbeid. Bier blir most når hanskene er for store, for å si det sånn.

Fokk assåå eg tror vi stikkar, eg.

Og siden være truet med å bli skikkelig Bergensk og jeg hadde mye å gjøre, plutselig, så fant jeg ut at jeg bare måtte leve med store hansker og komme meg igjennom.

Flaks nummer en: Dronningen satt midt i kasse to. Så halvveis ut i den kunne jeg legge ned arbeidet. Og så plukket jeg ut honningtavler i honningkassen (Eller skattekassen, som vi Røktere kaller det. ) og satte inn yngeltavler i stedet for. Til slutt hadde jeg bare en tavle igjen, og så var det bare å hive på dronninggitter (så jeg vet at hun ikke tøyser rundt i den øverste kassen) og pakke sammen.

Men. Den siste tavlen VILLE IKKE NEDI. Det er et føkkings mirakel at du har like mange tavler ved start og ved slutt, men ved slutt er det pokker ikke plass til den siste tavlen. Jeg dyttet, jeg justerte de andre tavlene, jeg prøvde å lirke den nedi begge kassene, jeg bannet og steikte, men tavlen stod fast halvveis ned og ikke tale om at den hadde tenkt å putte seg ned i kassen.

Jeg vet ikke hva som skjedde der. Sannsynligvis sitter det en liten nisse et eller annet sted og flirer fordi han kastet en krympe-formel på kassene mine så det akkurat ikke skulle bli plass. That’s my story and I’m sticking to it. Enden på visa. Tavlen ble pakket opp i en plastboks sammen med andre tavler som likevel må smeltes på et eller annet tidspunkt. Kuben ble pakket sammen pent og rolig, og første trinn av dronningbyttet er gjennomført. Og så kommer flaks nummer to: Det begynte ikke å regne før jeg satt pent ved spisebordet hjemme med en kopp kaffe.

Noe skal vel gå min vei og.

Nuvel. Når regenten er i hus starter neste kapittel i statskuppet. Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s