Brassedagbøkene: en introduksjon.

Jeg trener brasiliansk jiu jitsu, og innimellom blir jeg grepet av et intenst behov for å putte et kamera opp i nesen til de andre som trener og poste bildene på internett. Kort sagt.

Nuvel. Hva ER bjj? Det en kampsport som fokuserer på bakkekamp, og som utviklet seg fra den japanske kampsporten Kodokan judo. Som igjen kom fra japansk jiu jitsu. Som det så fint står på wikipedia: Det er ikke bare en kampsport: Det er også en sport, en måte å forbedre fysisk form og bygge karakter i unge mennesker, og til syvende og sist en livsstil. Det var faktaene. Hva er det for min del? Det er den eneste sporten jeg noensinne har holdt på med lenger enn et halvt år. Det er også den perfekte plassen å gå til for en god dose fysisk nærhet etter en lang dag med regn.

Det er mye kjærlighet i denne sporten altså.

Det er til tider frustrerende, ofte lærerikt og for det aller meste er det gøy – noe jeg ser på som utrolig viktig. Og så er det skikkelig god trening da.

En typisk hard oppvarming.

Jeg trener i Bergen Grappling, som sammen med Sentru Jiu Jitsu Klubb har treninger både i jujutsu, brasiliansk jiu jitsu og grappling. Vi er for det meste snille og greie og lette å holde rein dynket i svette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s