comment 0

Sanndrømt?


Jeg har lenge hatt en anelse om at jeg er sanndrømt, i alle fall til tider. Den unike følelsen av å drømme noe, for så å våkne opp og oppdage at akkurat det jeg drømte skjer er både skummel og besnærende på samme tid. Men man kan ikke bare sitte på en stol og hevde at man er sanndrømt, siden jeg holder på med bacheloroppgaven min har jeg nemlig blitt en smule opptatt av empiri. Derfor bestemte jeg meg for å bygge dette utsagnet på min egen empiri, hentet fra drømmer jeg har hatt denne uken. Og da jeg gikk igjennom drømmene oppdaget jeg til min store overraskelse at hele 50 % av drømmene mine denne uken har vist seg å være sanne!

Mandag morgen våknet jeg. Jeg hadde akkurat drømt at det var 27. mai, oppgaven var levert inn og jeg hadde akkurat high-fivet min «partner in crime» Susanne for vel gjennomført utdannelse. Det var tre sekunder yr lykke da jeg våknet, men ved en rask sjekk av kalenderen på telefonen kunne jeg med skuffelse konstantere at denne drømmen ikke var sann, og at det fortsatt var april. Det sugde. Lut.

I dag morges våknet jeg etter å ha drømt at jeg hadde en hinnsides hodepine, og at bikkjene logret. Og hva oppdaget jeg da jeg våknet? Jeg hadde en hinnsides hodepine, og ikke nok med det, men den er faktisk med meg fortsatt!

20130424-160044.jpg

Yaaaaay! Hurra for sanndrømthet. Og så gikk jeg ut for å si god morgen til bikkjene – og hva tror dere skjedde? De logret. Begge to. UNCANNY!

Det er viktig å være kildekritisk i en undersøkelse. Denne undersøkelsen fant sted i løpet av et relativt kort tidsrom – 50% treff på en uke er kanskje ikke så mye. Og det er jo spesifisert denne uken, som ikke har rukket å bli så gammel enda. 50% treff er relativt høyt i drømmehenseende, men det kan vel argumenteres at jeg bare har tatt for meg to drømmer. Natt til i går har jeg ingen erindring om noen drømmer, men så skjedde det heller ikke noe minneverdig i går, så på den måten kan jeg kanskje argumentere med at 2/3 av drømmene har vist seg å spå rett.

Whatever. Sanndrømt eller ikke, jeg har fortsatt vondt i hodet og jeg får ikke lov av meg selv å ta flere paracet. Kanskje jeg skal prøve med en hammer istedenfor?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s