comment 0

Jeg ser poenget ditt, Odd.


Måkereir og terneskrik, hvite hus i hver en vik. Det høres idyllisk ut,gjør det ikke? Vel. Den sangen tok feil! Jeg har våknet klokken fire av måkeskrik hver dag nå, og det er ikke spesielt idyllisk!

Det var så søtt da en av måkene fløy ned og matet ungen sin, naturens mirakel rett utenfor stuedøren liksom. Og så sluttet det å være søtt da to tanter og en onkel av disse måkebarna plutselig oppdaget at jeg stod der og tok bilder, og gikk til hissig angrep. På avstand ser måker ganske teite ut, men når de kommer susende ned fra himmelen med nebbet først har i alle fall ikke jeg mye høy i hatten.

img_20160625_172716.jpg

Seee så søtt. Måkunger på lekeplassen! …. oh. Vi kan ikke bruke lekeplassen, kan vi vel? Fordi måkene har som intensjon å kverke alle som kommer innen radius av ti meter.

Når jeg går ut med hundene kan jeg tro at jeg er i ensom majestet. Og så kaster jeg et blikk opp på nærmeste lyktestolpe, og der sitter det en utkikkspost og gakker. Og hvorenn jeg snur meg, så vet jeg at det finnes en måke som sitter helt stille og SER på meg. Og gakker. Og jeg har en lei følelse av at om jeg trår feil så kommer den til å skru opp volumet til intens øreplaging, hente alle vennene sine og sørge for at jeg ikke ser dagslys igjen.

Hvem ER det som har laget lydene til måkene egentlig? Hvorfor må de høres så intenst plagsomme ut? In the immortal words of Odd; de åpner kjeften sin og skriker som syke sjeler, og lyden går igjennom marg og bein. Igjen, måkeunger er dunete og søte og viktigst av alt; stille. Men de blir liksom litt mindre søte om man vet hva de kommer til å vokse opp til. Samtidig, når de vokser opp forsvinner de ut i periferien og tar med seg foreldrene, forhåpentligvis.

Hvor fort vokser måkebeibier? Fort, ikke sant? For jeg tror det er grenser for hvor lenge småttisen har tenkt å høre på meg når jeg sier at man ikke kan klappe bæibi-måkepippip, jeg synes liksom det er greit om hun ikke mister øynene sine til en måke. Og barnet har temperament, sist jeg forsøkte å forklare henne det endte jeg med havne i en to-fronts-krig, med angrep fra måken ovenfra og angrep fra hissig unge rett forfra.

Nei. Måker er faktisk ondere enn katter. Jeg må bare si meg enig med Odd; jeg HATER måker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s