comment 0

Frøken Powerstrip


For mange herrens år siden hørte jeg hele tiden på en sang som het Sunscreen av Baz Luhrman. Det er ikke en spesielt god sang, men på den tiden da den kom hadde jeg ganske mange kvasifilosofiske øyeblikk, og jeg følte at teksten i sangen var innmari dyp og passet godt inn i mine indre refleksjoner. Etter som tiden har gått har jeg sluttet totalt å reflektere over noe som helst og går rundt med skylapper foran øynene i min egen fine, lille boble – men èn strofe av sangen henger fortsatt igjen:

Do one thing every day that scares you.

Jeg er forsåvidt ikke helt enig, om jeg skulle gjort en ting som skremte meg hver eneste dag, ville jeg til slutt ikke klart å stå opp i frykt for hva jeg kom til å utsette meg selv for. Men det er et poeng der – innimellom er det sunt å utfordre seg selv litt. Og det var med den tanken i hodet jeg gikk til treningssenteret og meldte meg på timen som het «powerstrip». For det finnes ikke noe skumlere enn dansing for en person som har like mye eleganse som en elefant, og like mye koordinasjon som en kontorstol i et hoppeslått!

Og før tanketogene til folk kjører alt for langt ned i kloakken her: Alle beholdt klærne sine på! Powerstrip er rett og slett litt som en .. tja, enkel aerobic-time, bare med mye vrikking på rumpa og kasting på håret. (Jeg har aldri vært på aerobic, så jeg skal ikke være for sikker her, jeg har bare stått utenfor og sett på noen ganger. Men nå har de begynt å trekke ned gardinene når de holder på, fatter ikke det. Kanskje det var popcornet som gjorde det?)

Vi gikk igjennom en ganske enkel koreografi – og jeg kan faktisk se at den var enkel, selv om jeg til tider danset en helt annen dans enn de andre, og trampet sidemann..eh, kvinnen/stripperen/danseren på tærne innimellom. Men det var gøy! Jeg har ikke noe imot å snuble rundt i mitt eget tempo, det har jeg gjort i ganske mange år allerede. Men jeg må få si at jeg syns det er litt ironisk at timen heter «Powerstrip – dance like nobody’s watching». Det siste kvarteret av timen stod nemlig den gruppen som skulle inn til neste time klint inntil glassdøren utenfor og glodde som bare det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s