comment 0

Tidens favorittbilde.


Jeg har forelsket meg totalt i dette bildet, tatt av fotograf Atif Saeed:The Ghost and the Darkness.. by Atif Saeed on 500px.com

Historien bak det er enormt kul. Eller idiotisk, alt etter hvordan man ser det. Fotografen ser altså denne løven på en kjøretur (fotografen var på kjøretur altså, ikke løven) og bestemmer seg for å ta bilde av den. Og bestemmer seg også for at bildet blir bedre om han går ut av bilen. Som regel ender dette med et VG-oppslag av typen «fotograf spist av løve – SE VIDEO!!», og det var ikke så langt unna at det gikk sånn denne gangen heller. Som man ser på bildet har løven oppdagen fotografen, og jeg er ikke noen løvehvisker av noe slag, men jeg tolker dette ansiktsuttrykket til å si «NOW, young photographer, you WILL die». Omtrent. Han knipset dette rett før han sprang til bilen, rakk det akkurat såvidt også. Jeg tror ikke jeg vil anbefale noen å gjøre dette hjemme.

Men når sant skal sies finnes det ikke så mange løver i byfjellene i Bergen.

Og her ligger litt min sorg da. Jeg ser dette bildet, og jeg har så intenst lyst til å ta sånne fantastiske, gode bilder selv! Men utenfor min dør finnes det.. kjøttmeiser. Og det blir liksom ikke like spennende. Det nærmeste jeg kommer samme typen action som ovenfor er et bilde av katten til naboen liksom.

 

dsc_0281.jpg

Jeg er ikke egentlig i tvil om at katten på dette bilde sier akkurat det samme som løven, bare med litt mindre .. tyngde bak seg.

Men skal man være helt ærlig med seg selv, så er det vel ikke mangel på motiv som gjør at jeg ikke har bilder på lager som gjør at folk tenker «woooow». Jeg vet jo det, jeg har jo sett bildene som Lene tar midt i tjukkeste Bergen, der er det nok wow-faktor for et helt liv egentlig.  Det er litt som et meme jeg leste en gang, husker ikke nøyaktig hva som stod, men budskapet var fra en tegner som hadde sett seg lei på at folk han møtte alltid sa til ham at de skulle ønske de og kunne tegne. Hans svar var at nei, du ønsker ikke at du kan tegne. Du ønsker at det var LETT å tegne, når sannheten er at det ligger intenst arbeid for å bli god til hva enn det er du gjør uansett hva utgangspunkt du har. Og folk flest har ikke tid/energi/lyst til å gjøre det arbeidet. Jeg er folk flest. Jeg har veldig lyst til å være flink til å ta bilder, men jeg har ikke tid til arbeidet rundt. Eller prioriterer det ikke. Jeg har strikking, soving og spising å gjøre. Og så har jeg lyst til å løpe halvmaraton (i 2018, but still! det er aldri for tidlig å begynne planlegging!), og jeg kan ikke akkurat trene til det samtidig som jeg .. tar bilder.

Konklusjon: Jeg elsker bildet av løven. Og jeg elsker at det finnes folk som har gjort jobben og er så dyktige/klin gale, får disse resultatene og lar meg nyte det i etterkant. Fra sofaen. Ingen løver i sofaen.

Det er behagelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s