comment 0

Ting som holder meg våken om natten. 


Det er ingen hemmelighet at vi sover litt minus om dagen. Barn 2 a.k.a junior har ikke lenger vondt i magen, men han blir jo sulten midt på natten da. Barn 1 sover for det meste om natten, men innimellom hender det at hun våkner med et ramaskrik og trenger vann. Hun våkner uansett med et pling halv syv og synger happy birthday to you så høyt hun kan, favorittsangen om dagen.

Det var nå de to. Så har vi de andre to da. De firbeinte. En gang hvert jubelår er de dårlig i magen og må ut og bajse, men det er sjeldent. Da er det ikke et problem, tenker du. Og nei, det er ikke problematisk ofte jeg må lufte hunder om natten. Men med jevne mellomrom begynner Unix å trampe rundt i gangen nede som en elefant, midt på natta. Og så fortsetter hun med trappeintervaller til noen står opp og forteller henne at det ikke er innafor. Jeg har prøvd å ta henne ut når det skjer, men det eneste hun skal ute er å stå midt i hagen, kikke tomt ut i luften og tygge gress. Gaia får det med jevne mellomrom for seg at hun skal grave etter gull i sengen sin. Hundeklør på fake skinn lager overraskende mye lyd, og står på topp to -listen over ting som provoserer meg grenseløst å våkne av.

Som om ikke dette er nok i massevis for en stakkar, så er det alltid en fare for at røykvarsleren utenfor barnerommet får en eksistensiell krise i femtiden og fyrer av en alarm bare for å slippe og være ensom. Jeg er den eneste i huset som våkner av det, skremmende nok er vi visst avhengig av meg om det begynner å brenne. Jeg rekker også akkurat ikke opp til røykvarsleren, og blir stående under, hoppe så høyt jeg kan og peive etter den med armene så jeg til slutt klasker den i gulvet. «du kunne jo hentet en stol»,  sa Skjeggen, men jeg kunne ikke det. Så langt klarer ikke jeg å tenke når jeg er rasende klokken fem. Som regel klarer jeg å tenke langt nok til å vekke Skjeggen og få ham til å rykke ut istedet. Han må altså vekkes. Til sammenligning gikk han fra sovende til opp og ut døren på et halvt sekund da jeg med et stille «oi» annonserte at barn 2 var på vei (også klokken fem om natten).  Så vet vi hvordan underbevisstheten til Skjeggen fungerer, ved brann kan man sove fem minutter til!

Klokken fem i natt bestemte robotstøvsugeren seg for å bli med i klubben. Den hadde kommet litt skjevt på basen og gikk tom for strøm. Visste du at robotstøvsugere som går tom for strøm lager litt samme lyd som en vekkerklokke? Visste du at en person som ammet klokken fire blir aldeles rasende om støvsugeren går tom for strøm klokken fem? Så rasende at hun sliter med å sovne igjen? Og hva er det med huset vårt som gjør at elektronikken våkner klokken fem?

Nuvel. I det jeg skriver de siste ordene i dette innlegget, hører jeg lyden av Gaia som spyr i kjelleren. Dagen har med andre ord begynt.

sp02

På et eller annet tidspunkt må jeg slutte å resirkulere bilder. Det blir ikke i dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s